Snabb kycklingramen med stekt spenat och ägg

Christin Kashou
Christin Kashou
Snabb kycklingramen med stekt spenat och ägg image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   msk rapsolja
    • 2   st kycklingbröstfilé med skinn
    • 1   bit ingefära
    • 2   st vitlöksklyftor
    • 1   st salladslök
    • 2   msk kycklingfond
    • 1   msk japansk soja
    • 100   g babyspenat
    • 2   msk sesamolja
    • 1   nypa salt
    • 1   tsk sesamfrön
    • 2   ägg
    • 4   st rädisor
    •   nudlar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Börja med att koka äggen i 7 minuter och kyl ner i kallt vatten. Dela i två delar.

  2. Stek sedan kycklingbröstfilén (eller annan styckdetalj av kyckling som du föredrar) med skinnsidan nedåt i rapsolja i en kastrull. Under tiden, finhacka ca 2 tsk ingefära, vitlök och den vita delen av salladslöken. När kycklingen fått färg, vänd på kycklingen och tillsätt ingefära, vitlök och salladslöken. Stek i ca 1 minut, eller tills det börjar dofta utan att löken får för mycket färg. Tillsätt sedan 1,5 liter vatten. När vattnet börjar koka, sätt på en timer på 15 minuter.

  3. När timern ringer, då är det dags att ta upp kycklingen. Lägg kycklingen åt sidan så länge och sänk värmen på buljongen.

  4. Skär den gröna delen av salladslöken i tunna skivor och skär rädisorna i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och stek babyspenat hastigt och smaksätt med salt och sesamfrön.

  5. När alla komponenter och toppings är redo, doppa nudlarna i buljongen och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Fördela sedan nudlar och buljongen i skålar. Skiva upp kycklingen och lägg på. Avsluta med att toppa din ramen med salladslök, rädisa, babyspenat och ägg.