Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé
Ingredienser
4
personer
-
Pasta
- 500 g pasta
-
Fläskfilé
- 600 g fläskfiléer
- 1 msk smör
- salt
- svartpeppar
-
Pesto
- 290 g soltorkade tomater
- 2 st vitlök
- 1 dl olja från tomaterna
- 1 dl parmesan
- 1 dl solrosfrön
- 1 msk citronsaft
- svartpeppar
-
Garnering
- basilika
Förberedelse
Mixa olja/vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna slätt.
Rosta solroskärnorna i torr och varmt stekpanna
Låt svalna och grovhacka hälften av solroskärnorna.
Finhacka resten av tomaterna blanda med parmesan, solrosfröna (hela och hackade) och smaksätt med citronsaft, salt och peppar
Ta fram den från kylen ca 30 minuter före stekning
Skiva filen i ½ skivor salt och peppar
Stekt skivorna hastigt i smör och olja ca 30 sek på varje sida.
Koka enligt anvisningarna på paketet
Blanda den varma pastan med peston och lägga skivorna på toppen. Garnera med lite basilika.
Recept av: David Enmark