Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé

Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 30 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
  • Pasta

    • 500   g pasta
  • Fläskfilé

    • 600   g fläskfiléer
    • 1   msk smör
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Pesto

    • 290   g soltorkade tomater
    • 2   st vitlök
    • 1   dl olja från tomaterna
    • 1   dl parmesan
    • 1   dl solrosfrön
    • 1   msk citronsaft
    •   svartpeppar
  • Garnering

    •   basilika

Förberedelse

    Pesto
  1. Mixa olja/vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna slätt.

  2. Rosta solroskärnorna i torr och varmt stekpanna

  3. Låt svalna och grovhacka hälften av solroskärnorna.

  4. Finhacka resten av tomaterna blanda med parmesan, solrosfröna (hela och hackade) och smaksätt med citronsaft, salt och peppar

  5. Pasta

    Koka enligt anvisningarna på paketet

    Fläskfilé
  6. Ta fram den från kylen ca 30 minuter före stekning

  7. Skiva filen i ½ skivor salt och peppar

  8. Stekt skivorna hastigt i smör och olja ca 30 sek på varje sida.

  9. Servering

    Blanda den varma pastan med peston och lägga skivorna på toppen. Garnera med lite basilika.

    Recept av: David Enmark