
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pasta
500 g g | pasta pasta |
Fläskfilé
600 g g | fläskfiléer fläskfilé | ||
1 msk msk | smör smör | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Pesto
290 g g | soltorkade tomater soltorkad tomat | ||
2 st st | vitlök vitlök | ||
1 dl dl | olja
olja (från tomaterna) | ||
1 dl dl | parmesan parmesan | ||
1 dl dl | solrosfrön solrosfrön | ||
1 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
svartpeppar svartpeppar |
Garnering
basilika basilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSnabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Pesto
- Mixa olja/vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna slätt.
- Rosta solroskärnorna i torr och varmt stekpanna
- Låt svalna och grovhacka hälften av solroskärnorna.
- Finhacka resten av tomaterna blanda med parmesan, solrosfröna (hela och hackade) och smaksätt med citronsaft, salt och peppar
Pasta
Koka enligt anvisningarna på paketet
Fläskfilé
- Ta fram den från kylen ca 30 minuter före stekning
- Skiva filen i ½ skivor salt och peppar
- Stekt skivorna hastigt i smör och olja ca 30 sek på varje sida.
Servering
Blanda den varma pastan med peston och lägga skivorna på toppen. Garnera med lite basilika.
Recept av: David Enmark