Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pasta

500 g g pasta pasta

Fläskfilé

600 g g fläskfiléer fläskfilé
1 msk msk smör smör
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Pesto

290 g g soltorkade tomater soltorkad tomat
2 st st vitlök vitlök
1 dl dl olja olja
(från tomaterna)
1 dl dl parmesan parmesan
1 dl dl solrosfrön solrosfrön
1 msk msk citronsaft citronsaft
svartpeppar svartpeppar

Garnering

basilika basilika

Snabb pasta med pesto på soltorkade tomater och fläskfilé

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(16)

Gör så här:

Pesto

  1. Mixa olja/vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna slätt.
  2. Rosta solroskärnorna i torr och varmt stekpanna
  3. Låt svalna och grovhacka hälften av solroskärnorna.
  4. Finhacka resten av tomaterna blanda med parmesan, solrosfröna (hela och hackade) och smaksätt med citronsaft, salt och peppar

Pasta

Koka enligt anvisningarna på paketet

Fläskfilé

  1. Ta fram den från kylen ca 30 minuter före stekning
  2. Skiva filen i ½ skivor salt och peppar
  3. Stekt skivorna hastigt i smör och olja ca 30 sek på varje sida.

Servering

Blanda den varma pastan med peston och lägga skivorna på toppen. Garnera med lite basilika.

Recept av: David Enmark