
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | ägg ägg | ||
0,75 dl dl | socker socker | ||
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
0,5 tsk tsk | kardemumma kardemumma | ||
50 g g | smör
smör (rumsvarmt) | ||
0,75 dl dl | mjölk mjölk | ||
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver |
Mandelmassa
75 g g | mandlar
mandel (oskalad) | ||
0,75 dl dl | florsocker florsocker | ||
2 msk msk | mjölk mjölk |
Topping
1,5 dl dl | grädde grädde | ||
florsocker florsocker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSnabba muffinssemlor
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned i äggsmeten.
4. Tillsätt smör och mjölk. Blanda ihop till en slät smet.
5. Klicka ut smeten i 10 delar på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
7. Under tiden förbereds mandelmassan och grädden: Mixa mandel, florsocker och mjölk i en matberedare. Det gör inget om några mandlar inte mixas helt, det ger bara mer crunch. Vispa grädden fluffig.
8. Skär av toppen av muffinsarna och toppa med mandelmassa och grädde. Sätt på locket och pudra över florsocker.