Snabba muffinssemlor
Ingredienser
10
st
-
- 1 st ägg
- 0,75 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 50 g smör
- 0,75 dl mjölk
-
Mandelmassa
- 75 g oskalad sötmandel
- 0,75 dl florsocker
- 2 msk mjölk
-
Topping
- 1,5 dl vispgrädde
- florsocker
Förberedelse
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned i äggsmeten.
Tillsätt rumstempurerat smör och mjölk. Blanda ihop till en slät smet.
Klicka ut smeten i 10 delar på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
Under tiden förbereds mandelmassan och grädden: Mixa mandel, florsocker och mjölk i en matberedare. Det gör inget om några mandlar inte mixas helt, det ger bara mer crunch. Vispa grädden fluffig.
Skär av toppen av muffinsarna och toppa med mandelmassa och grädde. Sätt på locket och pudra över florsocker.