
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
200 g g | smör smör | ||
2,5 dl dl | socker socker | ||
3 st st | ägg ägg | ||
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1 tsk tsk | bakpulver bakpulver | ||
2 tsk tsk | vaniljsocker
vaniljsocker (äkta) |
Till formen
ströbröd ströbröd |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSockerkaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C (varmluft 150°C).
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa smör och socker poröst.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt.
5. Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
6. Grädda i 50-55 minuter. Känn efter om kakan börjar bli färdig redan efter 40 minuter.
7. Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Ta bort formen när kakan kallnat.