Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Sockerkaka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

200 g g smör smör
2,5 dl dl socker socker
3 st st ägg ägg
4 dl dl vetemjöl vetemjöl
1 tsk tsk bakpulver bakpulver
2 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
(äkta)

Till formen

ströbröd ströbröd

Sockerkaka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:05 h
(9)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C (varmluft 150°C).

2. Smörj och bröa en sockerkaksform.

3. Vispa smör och socker poröst.

4. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt.

5. Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

6. Grädda i 50-55 minuter. Känn efter om kakan börjar bli färdig redan efter 40 minuter.

7. Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Ta bort formen när kakan kallnat.