
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
200 g g | smör smör | |
2,5 dl dl | socker socker | |
3 st st | ägg ägg | |
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
2 tsk tsk | vaniljsocker
vaniljsocker (äkta) |
Till formen
ströbröd ströbröd |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSockerkaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C (varmluft 150°C).
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa smör och socker poröst.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt.
5. Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
6. Grädda i 50-55 minuter. Känn efter om kakan börjar bli färdig redan efter 40 minuter.
7. Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Ta bort formen när kakan kallnat.