
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Botten
100 g g | smör smör | |
1,5 dl dl | socker socker | |
5 st st | äggulor äggula | |
4 msk msk | mjölk mjölk | |
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver |
Maräng
5 st st | äggvitor äggvita | |
1,5 dl dl | socker socker |
Fyllning och dekoration
25 g g | pistagenötter pistagenötter | |
4 dl dl | grädde grädde | |
1 l l | jordgubbar jordgubbe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSommartårta med jordgubbar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°. Dela äggen i gulor och vitor.
2. Vispa ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt sedan en äggula i tagen under fortsatt vispning. Blanda i mjölken och sedan de torra ingredienserna. Bred ut sockerkaksmeten tunt på en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm). Eller använd en stor rund form.
3. Vispa äggvitorna och tillsätt lite socker i taget under vispning. Vispa i ca 15 min till en fin maräng. Bred ut marängen toppigt över sockerkakan.
4. Grädda i ca 30 min. Låt kakan svalna.
5. Skär kakan på mitten. Fördela vispad grädde och jordgubbar på bottnarna och lägg samman. Toppa med hackade pistagenötter.
Tips: Det är gott att blanda jordgubbarna med andra bär.