
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Botten
100 g g | smör smör | ||
1,5 dl dl | socker socker | ||
5 st st | äggulor äggula | ||
4 msk msk | mjölk mjölk | ||
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver |
Maräng
5 st st | äggvitor äggvita | ||
1,5 dl dl | socker socker |
Fyllning och dekoration
25 g g | pistagenötter pistagenötter | ||
4 dl dl | grädde grädde | ||
1 l l | jordgubbar jordgubbe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSommartårta med jordgubbar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°. Dela äggen i gulor och vitor.
2. Vispa ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt sedan en äggula i tagen under fortsatt vispning. Blanda i mjölken och sedan de torra ingredienserna. Bred ut sockerkaksmeten tunt på en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm). Eller använd en stor rund form.
3. Vispa äggvitorna och tillsätt lite socker i taget under vispning. Vispa i ca 15 min till en fin maräng. Bred ut marängen toppigt över sockerkakan.
4. Grädda i ca 30 min. Låt kakan svalna.
5. Skär kakan på mitten. Fördela vispad grädde och jordgubbar på bottnarna och lägg samman. Toppa med hackade pistagenötter.
Tips: Det är gott att blanda jordgubbarna med andra bär.