
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
400 g g | laxfiléer laxfilé | ||
4 st st | somunbröd somunbröd | ||
3 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | ||
3 tsk tsk | spiskummin spiskummin | ||
1 tsk tsk | cayennepeppar cayennepeppar | ||
0,5 tsk tsk | chilipulver chilipulver | ||
1 msk msk | flingsalt flingsalt | ||
1 msk msk | svartpeppar svartpeppar |
Mangosalsa
1 paket paket | mango
mango (fruset) | ||
0,5 st st | rödlökar rödlök | ||
1 krukor kruka | koriander
koriander (färsk) | ||
2 st st | lime
lime (zest och saft) | ||
2 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 st st | röd chilipeppar röd chilipeppar | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
1 tsk tsk | svartpeppar
svartpeppar (nymalen) |
Citronmajonnäs
5 msk msk | majonnäs majonnäs | ||
1 st st | citroner citron | ||
0,5 krukor kruka | kruspersilja
kruspersilja (färsk) |
Övrig topping
sallad sallad | |||
gurkor gurka | |||
tomater tomat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSomuntacos med lax och mangosalsa
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 220°. Häll upp mangon i en skål, ställ åt sidan. Skär laxen i mindre bitar. Marinera laxen med samtliga kryddor och låt stå i en skål alternativt i en fryspåse i ca 30 min.
2. Tillred under tiden mangosalsan, när den är någorlunda tinad skär upp den smått. Fortsätt sedan hacka rödlöken i små bitar samt röd chilipeppar. Rör ner detta tillsammans med mangon i en skål.
3. Riv limezest och pressa limen i mangon. Avsluta med hackad färsk koriander och olivolja. Rör om. Salta och peppra.
4. Blanda majonnäsen med citronsaft i en skål och tillsätt hackad kruspersilja, rör om. Ställ åt sidan.
5. Ta fram en ugnsform med folie och lägg ut laxbitarna på den. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
6. Fortsätt med att förbereda tillbehören, ställ fram skålarna med mangosalsa och majonnäsen, salladsblad, skiva gurka och tomat.
7. Snitta brödet så det blir en öppning för att fylla den med laxen.
8. Ta ut laxen och montera somuntacon med lax, mangosalsa, majonnäs, salladsblad och de krispiga grönsakerna.