
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | Salmalax Salmalax | |
1 dl dl | teriyakisås teriyakisås |
Ärtkräm
125 g g | gröna ärtor
gröna ärtor (eller gröna sojabönor) | |
2 msk msk | limejuice limejuice | |
2 | jalapeños
jalapeño (rostade) | |
1 | vitlöksklyftor
vitlöksklyfta (hackad) | |
1 dl dl | olja olja | |
salt salt |
Tillbehör
1 | majskolvar
majskolv (delad i kvartar) | |
1 nypor nypa | salt salt | |
1 nypor nypa | chiliflingor chiliflingor | |
12 | cocktailtomater cocktailtomat | |
1 - 2 skivor skiva | Fröknäcke
Fröknäcke (brutna i mindre bitar) | |
1 | lime
lime (skalad och skuren i små bitar) | |
1 krukor kruka | koriander koriander |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSotad Salmalax med rostad majs- och ärtkräm
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Lägg Salmalaxen i teriyakisås och marinera i ca 1 timme.
2. Blanchera ärter/bönor från fryst i 3-4 minuter, kyl ner.
3. Mixa bönor/ärter slätt med limejuice, rostade jalapeños och vitlök, tillsätt olja droppvis under fortsatt mixning, smaka av med salt och ev mer limejuice.
4. Fritera majskolvskvartarna i 160°C, 1-2 minuter, krydda med flingsalt och lite chiliflakes.
5. Ta upp laxen ur marinaden och torka av, skiva i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt, bränn av laxen med en brännare så den får lite färg i några sekunder.
6. Lägg upp på tallrik med ärtkräm, majskolv, tomater, limebitar, fröknäcke och korianderblad.
Barntips:
- Vänd små laxbitar i sesamfrö och stek försiktigt i torr panna. Servera med pommes, majskolv och yoghurtdipp.