Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Sotad Salmalax med rostad majs- och ärtkräm

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g Salmalax Salmalax
1 dl dl teriyakisås teriyakisås

Ärtkräm

125 g g gröna ärtor gröna ärtor
(eller gröna sojabönor)
2 msk msk limejuice limejuice
2 jalapeños jalapeño
(rostade)
1 vitlöksklyftor vitlöksklyfta
(hackad)
1 dl dl olja olja
salt salt

Tillbehör

1 majskolvar majskolv
(delad i kvartar)
1 nypor nypa salt salt
1 nypor nypa chiliflingor chiliflingor
12 cocktailtomater cocktailtomat
1 - 2 skivor skiva Fröknäcke Fröknäcke
(brutna i mindre bitar)
1 lime lime
(skalad och skuren i små bitar)
1 krukor kruka koriander koriander

Sotad Salmalax med rostad majs- och ärtkräm

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(12)

Gör så här:

1.    Lägg Salmalaxen i teriyakisås och marinera i ca 1 timme.
2.    Blanchera ärter/bönor från fryst i 3-4 minuter, kyl ner.
3.    Mixa bönor/ärter slätt med limejuice, rostade jalapeños och vitlök, tillsätt olja droppvis under fortsatt mixning, smaka av med salt och ev mer limejuice.
4.    Fritera majskolvskvartarna i 160°C, 1-2 minuter, krydda med flingsalt och lite chiliflakes.
5.    Ta upp laxen ur marinaden och torka av, skiva i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt, bränn av laxen med en brännare så den får lite färg i några sekunder.
6.    Lägg upp på tallrik med ärtkräm, majskolv, tomater, limebitar, fröknäcke och korianderblad.

 

Barntips:

  • Vänd små laxbitar i sesamfrö och stek försiktigt i torr panna. Servera med pommes, majskolv och yoghurtdipp.