Sotad Salmalax med rostad majs- och ärtkräm

Sotad Salmalax med rostad majs- och ärtkräm image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
    • 500   g salmalax
    • 1   dl teriyakisås
  • Ärtkräm

    • 125   g gröna ärtor
    • 2   msk limejuice
    • 2   jalapeños rostade
    • 1   vitlöksklyfta
    • 1   dl olja
    •   salt
  • Tillbehör

    • 1   majskolv
    • 1   nypa salt
    • 1   nypa chiliflingor
    • 12   cocktailtomater
    • 1   - 2   skivor fröknäcke
    • 1   lime
    • 1   kruka koriander

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Lägg Salmalaxen i teriyakisås och marinera i ca 1 timme.

  2. Blanchera ärter/bönor från fryst i 3-4 minuter, kyl ner.

  3. Mixa bönor/ärter slätt med limejuice, rostade jalapeños och vitlök, tillsätt olja droppvis under fortsatt mixning, smaka av med salt och ev mer limejuice.

  4. Fritera majskolvskvartarna i 160°C, 1-2 minuter, krydda med flingsalt och lite chiliflakes.

  5. Ta upp laxen ur marinaden och torka av, skiva i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt, bränn av laxen med en brännare så den får lite färg i några sekunder.

  6. Lägg upp på tallrik med ärtkräm, majskolv, tomater, limebitar, fröknäcke och korianderblad.

  7. Barntips:

    Vänd små laxbitar i sesamfrö och stek försiktigt i torr panna. Servera med pommes, majskolv och yoghurtdipp.