Sotad Salmalax med rostad majs- och ärtkräm
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g salmalax
- 1 dl teriyakisås
-
Ärtkräm
- 125 g gröna ärtor
- 2 msk limejuice
- 2 jalapeños rostade
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olja
- salt
-
Tillbehör
- 1 majskolv
- 1 nypa salt
- 1 nypa chiliflingor
- 12 cocktailtomater
- 1 - 2 skivor fröknäcke
- 1 lime
- 1 kruka koriander
Förberedelse
Lägg Salmalaxen i teriyakisås och marinera i ca 1 timme.
Blanchera ärter/bönor från fryst i 3-4 minuter, kyl ner.
Mixa bönor/ärter slätt med limejuice, rostade jalapeños och vitlök, tillsätt olja droppvis under fortsatt mixning, smaka av med salt och ev mer limejuice.
Fritera majskolvskvartarna i 160°C, 1-2 minuter, krydda med flingsalt och lite chiliflakes.
Ta upp laxen ur marinaden och torka av, skiva i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt, bränn av laxen med en brännare så den får lite färg i några sekunder.
Lägg upp på tallrik med ärtkräm, majskolv, tomater, limebitar, fröknäcke och korianderblad.
Barntips:
Vänd små laxbitar i sesamfrö och stek försiktigt i torr panna. Servera med pommes, majskolv och yoghurtdipp.