Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 4   anjovis i olja eller saltlake
    • 2   st vitlök
    • 2   msk olivolja
    • 2   burkar krossade tomater à 425 ml
    • 50   g svarta oliver
    • 15   g kapris
    • 400   g spaghetti
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   socker
  • Garnering

    •   basilika

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Låt sardellfiléerna rinna av och skölj bort saltlaken. Skala vitlöksklyftorna, finhacka dem och stek dem i olja. Tillsätt tomater, salt, peppar och lite socker och låt det koka upp.

    2. Låt oliver och kapris rinna av, hacka dem grovt och tillsätt dem i såsen. Låt det koka i 15 minuter och rör om då och då.

    3. Koka under tiden spaghettin al dente i 8 minuter i saltat vatten. Smaka av såsen, servera med den avrunna spaghettin och garnera med basilika.