Spaghetti alla puttanesca
Ingredienser
4
personer
-
- 4 anjovis i olja eller saltlake
- 2 st vitlök
- 2 msk olivolja
- 2 burkar krossade tomater à 425 ml
- 50 g svarta oliver
- 15 g kapris
- 400 g spaghetti
- salt
- svartpeppar
- socker
-
Garnering
- basilika
Förberedelse
1. Låt sardellfiléerna rinna av och skölj bort saltlaken. Skala vitlöksklyftorna, finhacka dem och stek dem i olja. Tillsätt tomater, salt, peppar och lite socker och låt det koka upp.
2. Låt oliver och kapris rinna av, hacka dem grovt och tillsätt dem i såsen. Låt det koka i 15 minuter och rör om då och då.
3. Koka under tiden spaghettin al dente i 8 minuter i saltat vatten. Smaka av såsen, servera med den avrunna spaghettin och garnera med basilika.