Spaghetti med köttfärssås
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g nötfärs
- 2 st schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 st morot
- 50 g rotselleri
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 400 g hela skalade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 tsk timjan
- 2 krm svartpeppar
- 0,5 tsk salt
- 400 g spaghetti
-
Till servering:
- parmesan
Förberedelse
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morot och rotselleri och riv fint. Fräs mjuka några minuter i olja och tomatpuré.
Tillsätt nötfärs (blandfärs går också bra) och låt fräsa cirka 7 min.
Häll ned de hela tomaterna och vatten, smula ned buljongen och tillsätt kryddor och salt. Låt puttra 20-25 minuter.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera köttfärssåsen med spaghettin och riv över lite parmesan vid servering.