Spaghetti med köttfärssås

Spaghetti med köttfärssås image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g nötfärs
    • 2   st schalottenlökar
    • 2   klyftor vitlök
    • 1   st morot
    • 50   g rotselleri
    • 2   msk olivolja
    • 2   msk tomatpuré
    • 400   g hela skalade tomater
    • 1   dl vatten
    • 1   tärning grönsaksbuljong
    • 1   tsk timjan
    • 2   krm svartpeppar
    • 0,5   tsk salt
    • 400   g spaghetti
  • Till servering:

    •   parmesan

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morot och rotselleri och riv fint. Fräs mjuka några minuter i olja och tomatpuré.

  2. Tillsätt nötfärs (blandfärs går också bra) och låt fräsa cirka 7 min.

  3. Häll ned de hela tomaterna och vatten, smula ned buljongen och tillsätt kryddor och salt. Låt puttra 20-25 minuter.

  4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

  5. Servera köttfärssåsen med spaghettin och riv över lite parmesan vid servering.