Spaghetti med pistage- och myntapesto

Spaghetti med pistage- och myntapesto image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

4 personer
    • 400   g spaghetti
    • 1   knippe mynta Färsk
    • 1   knippe basilika Färsk
    • 70   g pistagenötter Skalade
    • 1   dl olivolja
    • 1   tsk citronskal Finrivet
    • 1   krm salt
    • 2   mozzarella á 125 g
    • 150   g sockerärter Färska
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   pistagenötter Finhackade

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Koka upp rikligt med vatten och 1 tsk salt i en kastrull på spisen. Tillsätt spaghettin och koka enligt anvisning på förpackningen.

    2. Mixa mynta, basilika, pistage, olja, citronskal och salt till en fin pesto i en blender eller matberedare.

    3. Blanda spaghettin med peston. Toppa med mozzarella, sockerärter och gärna lite hackade pistagenötter. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.