Spaghetti med pistage- och myntapesto
Ingredienser
4
personer
-
- 400 g spaghetti
- 1 knippe mynta Färsk
- 1 knippe basilika Färsk
- 70 g pistagenötter Skalade
- 1 dl olivolja
- 1 tsk citronskal Finrivet
- 1 krm salt
- 2 mozzarella á 125 g
- 150 g sockerärter Färska
- salt
- svartpeppar
- pistagenötter Finhackade
Förberedelse
1. Koka upp rikligt med vatten och 1 tsk salt i en kastrull på spisen. Tillsätt spaghettin och koka enligt anvisning på förpackningen.
2. Mixa mynta, basilika, pistage, olja, citronskal och salt till en fin pesto i en blender eller matberedare.
3. Blanda spaghettin med peston. Toppa med mozzarella, sockerärter och gärna lite hackade pistagenötter. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.