Spicy falafeltallrik med pommes & picklad rödkål
Ingredienser
2
personer
-
- 10 - 15 st fryst falafel
- 800 g frysta pommes frites
- 400 g rödkål
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- 3 msk aioli
- 3 msk hot sauce
- 1 kruka persilja
- 4 - 5 st feferoni
Förberedelse
Tillaga pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen.
Pickla rödkålen genom att koka upp ättika, socker och vatten. Låt ättikslagen svalna och lägg sedan i strimlad rödkål. Låt stå tills det är dags för servering.
Stek upp falafelbollarna på hög värme så de får en fin yta. Sänk sedan värmen och tillaga tills de blir genomstekta.
Montera din falafeltallrik med pommes i botten och lägg sedan på falafelbollarna. Toppa med rödkål, hackad persilja, feferoni, aioli och hot sauce.
Servera!