Högsta kvalitet till bästa pris
Stekt falukorv med purjolökspotatis och senap

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g falukorvar falukorv
800 g g potatisar potatis
(fast)
3 msk msk smör smör
3 msk msk vetemjöl vetemjöl
5 dl dl mjölk mjölk
2 dl dl vispgrädde vispgrädde
1 nypor nypa muskotnöt muskotnöt
(riven)
0,5 purjolökar purjolök
(sköljd)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 krukor kruka gräslök gräslök

Till servering

senap senap

Stekt falukorv med purjolökspotatis och senap

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(11)

Gör så här:

  1. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter tills den är klar. Häll av och låt svalna något.
  2. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Smällt smör i en annan kastrull. Lägg i vetemjöl och vispa ihop.
  3. Häll på den varma gräddmjölken under vispning. Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  4. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar. Skiva ner purjolöken och fräs i lite smör någon minut. Häll på stuvningen över purjolöken, lägg i potatis och blanda väl.
  5. Skär gräslök fint och strö över. Smaka av.
  6. Skiva falukorven och stek i smör.
  7. Servera med den stuvade potatisen och en god senap.