
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | falukorvar falukorv | ||
800 g g | potatisar
potatis (fast) | ||
3 msk msk | smör smör | ||
3 msk msk | vetemjöl vetemjöl | ||
5 dl dl | mjölk mjölk | ||
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
1 nypor nypa | muskotnöt
muskotnöt (riven) | ||
0,5 | purjolökar
purjolök (sköljd) | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 krukor kruka | gräslök gräslök |
Till servering
senap senap |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listStekt falukorv med purjolökspotatis och senap
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
- Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter tills den är klar. Häll av och låt svalna något.
- Värm mjölk och grädde i en kastrull. Smällt smör i en annan kastrull. Lägg i vetemjöl och vispa ihop.
- Häll på den varma gräddmjölken under vispning. Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
- Skala och skär ner potatisen i mindre bitar. Skiva ner purjolöken och fräs i lite smör någon minut. Häll på stuvningen över purjolöken, lägg i potatis och blanda väl.
- Skär gräslök fint och strö över. Smaka av.
- Skiva falukorven och stek i smör.
- Servera med den stuvade potatisen och en god senap.