Stekt falukorv med purjolökspotatis och senap

Markus Aujalay
Markus Aujalay
Stekt falukorv med purjolökspotatis och senap image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g falukorv
    • 800   g fast potatis
    • 3   msk smör
    • 3   msk vetemjöl
    • 5   dl mjölk
    • 2   dl vispgrädde
    • 1   nypa riven muskotnöt
    • 0,5   purjolökar
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 1   kruka gräslök
  • Till servering

    •   senap

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter tills den är klar. Häll av och låt svalna något.

  2. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Smällt smör i en annan kastrull. Lägg i vetemjöl och vispa ihop.

  3. Häll på den varma gräddmjölken under vispning. Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

  4. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar. Skölj och skiva sedan ner purjolöken och fräs i lite smör någon minut. Häll på stuvningen över purjolöken, lägg i potatis och blanda väl.

  5. Skär gräslök fint och strö över. Smaka av.

  6. Skiva falukorven och stek i smör.

  7. Servera med den stuvade potatisen och en god senap.