Stekt falukorv med purjolökspotatis och senap
Ingredienser
4
personer
-
- 600 g falukorv
- 800 g fast potatis
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 1 nypa riven muskotnöt
- 0,5 purjolökar
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka gräslök
-
Till servering
- senap
Förberedelse
Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter tills den är klar. Häll av och låt svalna något.
Värm mjölk och grädde i en kastrull. Smällt smör i en annan kastrull. Lägg i vetemjöl och vispa ihop.
Häll på den varma gräddmjölken under vispning. Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Skala och skär ner potatisen i mindre bitar. Skölj och skiva sedan ner purjolöken och fräs i lite smör någon minut. Häll på stuvningen över purjolöken, lägg i potatis och blanda väl.
Skär gräslök fint och strö över. Smaka av.
Skiva falukorven och stek i smör.
Servera med den stuvade potatisen och en god senap.