
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | strömming strömming | |
1,5 tsk tsk | salt salt | |
1 krm krm | vitpeppar vitpeppar | |
1 knippen knippe | dill
dill (grovhackad) | |
1 dl dl | rågmjöl rågmjöl | |
smör smör |
Dillsmör
50 g g | smör smör |
Potatismos
1 kg kg | potatisar potatis | |
2 dl dl | mjölk mjölk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listStekt strömming med dillsmör
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Lägg strömmingen i en bunke, tillsätt salt och peppar och blanda.
2. Lägg upp hälften av filéerna med köttsidan upp, lägg på lite hackad dill och täck med en strömmingsfilé till en så kallad flundra.
3. Vänd flundrorna i rågmjöl och stek i smör på båda sidor.
4. Dillsmör: Rör samman rumstempererat smör med hackad dill.
5. Potatismos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 - 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar
6. Servera strömmingen med dillsmör och potatismos.