Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Stekt strömming med dillsmör

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g strömming strömming
1,5 tsk tsk salt salt
1 krm krm vitpeppar vitpeppar
1 knippen knippe dill dill
(grovhackad)
1 dl dl rågmjöl rågmjöl
smör smör

Dillsmör

50 g g smör smör

Potatismos

1 kg kg potatisar potatis
2 dl dl mjölk mjölk

Stekt strömming med dillsmör

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(9)

Gör så här:

1. Lägg strömmingen i en bunke, tillsätt salt och peppar och blanda.

2. Lägg upp hälften av filéerna med köttsidan upp, lägg på lite hackad dill och täck med en strömmingsfilé till en så kallad flundra.

3. Vänd flundrorna i rågmjöl och stek i smör på båda sidor.

4. Dillsmör: Rör samman rumstempererat smör med hackad dill.

5. Potatismos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 - 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar

6. Servera strömmingen med dillsmör och potatismos.