Högsta kvalitet till bästa pris
Strimlad kyckling med sesamsås och nudlar

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 st st kycklingbröst kycklingbröst
(filéer)
1 dl dl japansk soja japansk soja
1 knippen knippe salladslökar salladslök
(vårlök)
2 skivor skiva ingefära ingefära
250 g g risnudlar risnudlar
(eller andra nudlar)
1 st st gurkor gurka
2 st st morötter morot
2 msk msk sesamfrön sesamfrön
(rostade)

Dressing

2 dl dl tahini tahini
(sesampasta)
4 msk msk risvinäger risvinäger
4 msk msk japansk soja japansk soja
2 msk msk sweet chilisås sweet chilisås
2 msk msk sesamolja sesamolja

Strimlad kyckling med sesamsås och nudlar

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(28)

Gör så här:

Sjud kycklingen i soja, 2 st vårlökar som du delar på mitten och ingefära i ca 20 minuter eller tills en innertemperatur på 65 grader. Stäng då av spisen och låt kycklingen ligga kvar i vätskan ytterligare 10 minuter. Ta sedan upp kycklingen ur vätskan och låt svalna något. Strimla kycklingen antingen med hjälp av två gafflar eller händerna.

Under tiden kycklingen kokar. Skär morot och gurka i tunna strimlor, undvik att använda innanmätet på gurkan. Skär vårlöken i tunna skivor.

Blanda samman alla ingredienser till såsen.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj med kallt vatten

Toppa nudlarna med kycklingen häll över dressingen. Blanda samman grönsakerna med lite salt, och risvinäger. Lägg på grönsakerna och avsluta med rostade sesamfrön.