Strimlad kyckling med sesamsås och nudlar

Christin Kashou
Christin Kashou
Strimlad kyckling med sesamsås och nudlar image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 4   st kycklingbröstfiléer
    • 1   dl japansk soja
    • 1   knippe salladslök
    • 2   skivor ingefära
    • 250   g risnudlar
    • 1   st gurka
    • 2   st morötter
    • 2   msk rostade sesamfrön
  • Dressing

    • 2   dl tahini
    • 4   msk risvinäger
    • 4   msk japansk soja
    • 2   msk sweet chilisås
    • 2   msk sesamolja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sjud kycklingen i soja, 2 st salladslökar som du delar på mitten och ingefära i ca 20 minuter eller tills en innertemperatur på 65 grader. Stäng då av spisen och låt kycklingen ligga kvar i vätskan ytterligare 10 minuter. Ta sedan upp kycklingen ur vätskan och låt svalna något. Strimla kycklingen antingen med hjälp av två gafflar eller händerna.

  2. Under tiden kycklingen kokar. Skär morot och gurka i tunna strimlor, undvik att använda innanmätet på gurkan. Skär salladslöken i tunna skivor.

  3. Blanda samman alla ingredienser till såsen.

  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj med kallt vatten.

  5. Toppa nudlarna med kycklingen häll över dressingen. Blanda samman grönsakerna med lite salt, och risvinäger. Lägg på grönsakerna och avsluta med rostade sesamfrön.