Svamppizza med spenat från Kalmar Bageri

Svamppizza med spenat från Kalmar Bageri image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 pizzor
    • 4   st tunnbröd
    • 400   g champinjoner färska
    • 2   klyftor vitlök
    • 2   msk färsk timjan finhackad
    • 0,5   tsk salt
    • 25   g smör
    • 4   dl riven ost
    • 500   g mozzarella
    • 65   g spenat
    •   färsk timjan
    •   olivolja

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Rengör och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Stek svamp, vitlök, timjan och salt i smöret ca 10 min.

    3. Toppa tunnbröden med riven ost, mozzarella, champinjonfräset och hälften av spenaten. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 min.

    4. Toppa med timjan och resten av spenaten. Ringla över lite olivolja. Servera direkt.