Svamprisotto

Svamprisotto image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   st gul lök
    • 3   dl arborioris
    • 2   st buljong
    •   svartpeppar
    • 1   dl riven ost
    •   olivolja
    • 1   burk champinjon

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Koka upp 1,2 liter vatten i en liten kastrull och lös upp buljongtärningarna. Låt sjuda på svag värme. Finhacka lök och fräs i olja i en större kastrull. Låt champinjonerna rinna av och häll i dem.

    2. Tillsätt ris och rör om. Häll i den varma buljongen lite i taget och låt risotton sjuda i 14-15 minuter. Rör ner riven ost och lite olivolja. Smaka av med peppar.

    3. Servera med exempelvis stekt kyckling och en krispig sallad toppad med soltorkade tomater.