
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Äppeldressing
4 st st | äpplen äpple | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
2 dl dl | majonnäs majonnäs | |
2 msk msk | farinsocker farinsocker |
Lökringar
3 msk msk | vetemjöl vetemjöl | |
2 krm krm | bakpulver bakpulver | |
1 dl dl | vatten vatten | |
salt salt | ||
1 st st | äggvitor äggvita | |
olja olja | ||
3 msk msk | potatismjöl potatismjöl |
Hamburgare
452 g g | hamburgerkött hamburgerkött | |
12 | prästost prästost | |
2 st st | tomater tomat | |
4 blad blad | isbergssallad isbergssallad | |
4 st st | hamburgerbröd hamburgerbröd |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSwedish burger med äppeldressing och lökringar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och dela löken till dressingen i 4 klyftor och grilla/rök dem under lock i ca 25 min på grillen.
2. Hacka äpplena i mindre bitar. Stek äppelbitarna i lite olja tillsammans med råsocker tills de blivit bruna och karamelliserade. Låt svalna. Mixa sedan allt med majonnäs och smaka av med salt samt peppar.
3. Börja med lökringarna genom att blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa i vatten och rör sist i lätt vispad äggvita.
4. Skiva löken i ca ½ cm tjocka skivor och sära på dem, doppa i smeten och fritera på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna på lite papper.
TIPS! Lökringarna går att göra dagen innan, låt dem bara stå torrt på papper.
Servering:
Grilla hamburgarna på hög temperatur i 3-4 minuter på varje sida. Lägg på osten på burgarna när du vänt en gång så osten börjar smälta.
Värm lökringarna och bröden på 110°C i några minuter i ugnen. Montera ihop hamburgaren med dressing, tomat och sallad. Tryck en grillpinne genom allt och trä på lökringarna.