Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Swedish burger med äppeldressing och lökringar

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Äppeldressing

4 st st äpplen äpple
1 st st gula lökar gul lök
2 dl dl majonnäs majonnäs
2 msk msk farinsocker farinsocker

Lökringar

3 msk msk vetemjöl vetemjöl
2 krm krm bakpulver bakpulver
1 dl dl vatten vatten
salt salt
1 st st äggvitor äggvita
olja olja
3 msk msk potatismjöl potatismjöl

Hamburgare

452 g g hamburgerkött hamburgerkött
12 prästost prästost
2 st st tomater tomat
4 blad blad isbergssallad isbergssallad
4 st st hamburgerbröd hamburgerbröd

Swedish burger med äppeldressing och lökringar

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(7)

Gör så här:

1. Skala och dela löken till dressingen i 4 klyftor och grilla/rök dem under lock i ca 25 min på grillen.

2. Hacka äpplena i mindre bitar. Stek äppelbitarna i lite olja tillsammans med råsocker tills de blivit bruna och karamelliserade. Låt svalna. Mixa sedan allt med majonnäs och smaka av med salt samt peppar.

3. Börja med lökringarna genom att blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa i vatten och rör sist i lätt vispad äggvita.

4. Skiva löken i ca ½ cm tjocka skivor och sära på dem, doppa i smeten och fritera på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna på lite papper.

TIPS! Lökringarna går att göra dagen innan, låt dem bara stå torrt på papper.

Servering:

Grilla hamburgarna på hög temperatur i 3-4 minuter på varje sida. Lägg på osten på burgarna när du vänt en gång så osten börjar smälta.

Värm lökringarna och bröden på 110°C i några minuter i ugnen. Montera ihop hamburgaren med dressing, tomat och sallad. Tryck en grillpinne genom allt och trä på lökringarna.