Swedish burger med äppeldressing och lökringar

Swedish burger med äppeldressing och lökringar image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 50 min

Ingredienser

4 personer
  • Äppeldressing

    • 4   st äpplen
    • 1   st gul lök
    • 2   dl majonnäs
    • 2   msk farinsocker
  • Lökringar

    • 3   msk vetemjöl
    • 2   krm bakpulver
    • 1   dl vatten
    •   salt
    • 1   st äggvita
    •   olja
    • 3   msk potatismjöl
  • Hamburgare

    • 452   g hamburgerkött
    • 12   prästost
    • 2   st tomater
    • 4   blad isbergssallad
    • 4   st hamburgerbröd

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skala och dela löken till dressingen i 4 klyftor och grilla/rök dem under lock i ca 25 min på grillen.

    2. Hacka äpplena i mindre bitar. Stek äppelbitarna i lite olja tillsammans med råsocker tills de blivit bruna och karamelliserade. Låt svalna. Mixa sedan allt med majonnäs och smaka av med salt samt peppar.

    3. Börja med lökringarna genom att blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa i vatten och rör sist i lätt vispad äggvita.

    4. Skiva löken i ca ½ cm tjocka skivor och sära på dem, doppa i smeten och fritera på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt svalna på lite papper.

    TIPS! Lökringarna går att göra dagen innan, låt dem bara stå torrt på papper.

    Servering:

    Grilla hamburgarna på hög temperatur i 3-4 minuter på varje sida. Lägg på osten på burgarna när du vänt en gång så osten börjar smälta.

    Värm lökringarna och bröden på 110°C i några minuter i ugnen. Montera ihop hamburgaren med dressing, tomat och sallad. Tryck en grillpinne genom allt och trä på lökringarna.