
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | vitkål vitkål | ||
1 tsk tsk | salt salt |
Saltlag:
2 dl dl | vatten vatten | ||
1,5 tsk tsk | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSyrad vitkål
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Riv vitkålen fint och lägg i en skål. Blanda med 1 tsk salt.
2. Pressa och stöt kålen så att vätskan pressas ur kålen. Lägg ner kål och vätska i en väl rengjord burk. Om vätskan täcker kålen är det bra, koka annars upp en saltlag i form av 2 dl vatten och 1 ½ tsk salt och täck kålen med den.
3. Låt stå mörkt i rumstemperatur ca 1 vecka. Om lukten är frisk och syrlig har jäsningen kommit igång. Ställ burkarna i kylen i ca 4-6 veckor, då utvecklas smakerna.
4. Kålen klarar sig flera månader i kylen. Servera gärna till grytor, mackor och soppor.