Högsta kvalitet till bästa pris
Syrad vitkål

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg vitkål vitkål
1 tsk tsk salt salt

Saltlag:

2 dl dl vatten vatten
1,5 tsk tsk salt salt

Syrad vitkål

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(20)

Gör så här:

1. Riv vitkålen fint och lägg i en skål. Blanda med 1 tsk salt.

2. Pressa och stöt kålen så att vätskan pressas ur kålen. Lägg ner kål och vätska i en väl rengjord burk. Om vätskan täcker kålen är det bra, koka annars upp en saltlag i form av 2 dl vatten och 1 ½ tsk salt och täck kålen med den.

3. Låt stå mörkt i rumstemperatur ca 1 vecka. Om lukten är frisk och syrlig har jäsningen kommit igång. Ställ burkarna i kylen i ca 4-6 veckor, då utvecklas smakerna.

4. Kålen klarar sig flera månader i kylen. Servera gärna till grytor, mackor och soppor.