
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | vitkål vitkål | |
1 tsk tsk | salt salt |
Saltlag:
2 dl dl | vatten vatten | |
1,5 tsk tsk | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSyrad vitkål
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Riv vitkålen fint och lägg i en skål. Blanda med 1 tsk salt.
2. Pressa och stöt kålen så att vätskan pressas ur kålen. Lägg ner kål och vätska i en väl rengjord burk. Om vätskan täcker kålen är det bra, koka annars upp en saltlag i form av 2 dl vatten och 1 ½ tsk salt och täck kålen med den.
3. Låt stå mörkt i rumstemperatur ca 1 vecka. Om lukten är frisk och syrlig har jäsningen kommit igång. Ställ burkarna i kylen i ca 4-6 veckor, då utvecklas smakerna.
4. Kålen klarar sig flera månader i kylen. Servera gärna till grytor, mackor och soppor.