Tacos med kokosris och limekyckling

Tacos med kokosris och limekyckling image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 1 h
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
  • Limedressing:

    • 2   dl turkisk yoghurt
    • 0,5   msk limejuice Färskpressad
    • 1   knippe mynta
  • Tortillabröd:

    • 4   dl vetemjöl
    • 2,5   dl vatten
    • 3   msk olivolja
    • 2   krm salt
    • 0,5   tsk bakpulver
    • 800   g kycklingfiléer
    • 1   st chili
    • 2   cm ingefära
    • 0,5   dl limejuice
    • 1   tsk lime
    • 2   msk rapsolja
    • 2   msk rörsocker
    • 1   knippe koriander
    • 2   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 4   dl ris
    • 2   dl vatten
    • 400   ml kokosmjölk
    • 1   svarta bönor á 410 g
    •   lime

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Börja med marinaden till kycklingen. Blanda chili, ingefära, limejuice och skal, olja, socker, koriander, salt och peppar i en bunke. Lägg ned kycklingen, blanda om och låt stå svalt ca. 1 timme.

    2. Sätt ugnen på 225°C. Lägg över kycklingen och vätskan i en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen ca. 35 min. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt.

    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men byt ut 4 dl av vattnet mot kokosmjölk. Låt stå i fem minuter och fluffa upp riset med en gaffel vid servering.

    4. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen och ställ svalt till servering.

    5. Gör tortillabröden. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och dela degen i tio delar. Kavla ut tunt och stek i het stekpanna.

    6. Skär kycklingen i tunna skivor.

    7. Toppa tortillabröden med ris, kyckling, bönor, limedressing och koriander.