
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Limedressing:
2 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | |
0,5 msk msk | limejuice
limejuice (Färskpressad) | |
1 knippen knippe | mynta mynta |
Tortillabröd:
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2,5 dl dl | vatten vatten | |
3 msk msk | olivolja olivolja | |
2 krm krm | salt salt | |
0,5 tsk tsk | bakpulver bakpulver |
800 g g | kycklingfiléer kycklingfilé | |
1 st st | chili chili | |
2 cm cm | ingefära ingefära | |
0,5 dl dl | limejuice limejuice | |
1 tsk tsk | lime lime | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
2 msk msk | rörsocker rörsocker | |
1 knippen knippe | koriander koriander | |
2 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
4 dl dl | ris ris | |
2 dl dl | vatten vatten | |
400 ml ml | kokosmjölk kokosmjölk | |
1 | svarta bönor
svarta bönor (á 410 g) | |
lime lime |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTacos med kokosris och limekyckling
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med marinaden till kycklingen. Blanda chili, ingefära, limejuice och skal, olja, socker, koriander, salt och peppar i en bunke. Lägg ned kycklingen, blanda om och låt stå svalt ca. 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°C. Lägg över kycklingen och vätskan i en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen ca. 35 min. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt.
3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men byt ut 4 dl av vattnet mot kokosmjölk. Låt stå i fem minuter och fluffa upp riset med en gaffel vid servering.
4. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen och ställ svalt till servering.
5. Gör tortillabröden. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och dela degen i tio delar. Kavla ut tunt och stek i het stekpanna.
6. Skär kycklingen i tunna skivor.
7. Toppa tortillabröden med ris, kyckling, bönor, limedressing och koriander.