Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Tacos med kokosris och limekyckling

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Limedressing:

2 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
0,5 msk msk limejuice limejuice
(Färskpressad)
1 knippen knippe mynta mynta

Tortillabröd:

4 dl dl vetemjöl vetemjöl
2,5 dl dl vatten vatten
3 msk msk olivolja olivolja
2 krm krm salt salt
0,5 tsk tsk bakpulver bakpulver
800 g g kycklingfiléer kycklingfilé
1 st st chili chili
2 cm cm ingefära ingefära
0,5 dl dl limejuice limejuice
2 msk msk rapsolja rapsolja
2 msk msk rörsocker rörsocker
1 knippen knippe koriander koriander
2 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
4 dl dl ris ris
2 dl dl vatten vatten
400 ml ml kokosmjölk kokosmjölk
1 svarta bönor svarta bönor
(á 410 g)
1 tsk tsk lime lime

Tacos med kokosris och limekyckling

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(19)

Gör så här:

1. Börja med marinaden till kycklingen. Blanda chili, ingefära, limejuice och skal, olja, socker, koriander, salt och peppar i en bunke. Lägg ned kycklingen, blanda om och låt stå svalt ca. 1 timme.

2. Sätt ugnen på 225°C. Lägg över kycklingen och vätskan i en ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen ca. 35 min. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt.

3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men byt ut 4 dl av vattnet mot kokosmjölk. Låt stå i fem minuter och fluffa upp riset med en gaffel vid servering.

4. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen och ställ svalt till servering.

5. Gör tortillabröden. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och dela degen i tio delar. Kavla ut tunt och stek i het stekpanna.

6. Skär kycklingen i tunna skivor.

7. Toppa tortillabröden med ris, kyckling, bönor, limedressing och koriander.