
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
250 g g | rödlökar rödlök | |
250 g g | gula lökar gul lök | |
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
3 msk msk | smör smör | |
1 msk msk | rörsocker rörsocker | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
1 msk msk | balsamvinäger balsamvinäger | |
100 g g | blåmögelost blåmögelost | |
smördeg smördeg | ||
timjan
timjan (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarte med karamelliserad lök och blåmögelost
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala och dela löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.
3. Smält smöret i en stekpanna i gjutjärn och tillsätt socker. Lägg ut lök och vitlök jämnt i pannan. Låt steka ca 10 min. Sänk värmen och tillsätt salt och balsamvinäger. Ta pannan från plattan.
4. Rulla ut smördegen. Klipp ut en rund del som är lite större än stekpannan. Lägg degen över löken och vik in kanterna.
5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C ca 15 minuter. Vänd pajen med hjälp av en tallrik som du håller under stekpannan. Smula osten över pajen och toppa med färsk timjan före servering.