Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Timjanstekt entrecote med jordärtskocksgratäng

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

800 g g entrecôte entrecôte
(skivor)
50 g g smör smör
1 msk msk olivolja olivolja
1 knippen knippe timjan timjan
6 st st vitlök vitlök
salt salt
svartpeppar svartpeppar
500 g g jordärtskockor jordärtskocka
300 g g potatisar potatis
2 st st gula lökar gul lök
2 dl dl grädde grädde
1 dl dl mjölk mjölk
körsbärstomater körsbärtstomat

Timjanstekt entrecote med jordärtskocksgratäng

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(16)

Gör så här:

1. Ta ut entrecôten och låt temperera ett tag innan stekning. Köttet får då en finare yta och kyler inte ner pannan. Salta och peppra.

2. Lägg smör och olja i en stekpanna och värm ordentligt. Stek köttet på hög värme tills köttsaften sipprar ur på ovansidan. Vänd då köttet. Lägg i ett par klyftor vitlök, lite färsk timjan och en klick smör till. Ös köttet tills det är färdigt; det tar 1-2 minuter beroende på tjocklek.

3. Skiva potatis, jordärtskockor och lök. Riv 2 klyftor vitlök och hacka timjan. Koka i kastrull med mjölk, grädde, salt och peppar tills allt är mjukt.

4. Häll upp i ugnsform och gratinera på 180 °C tills allt är gyllenbrunt.

6. Servera tillsammans med skivor av vitlöksdoftande entrecote.