
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
800 g g | entrecôte
entrecôte (skivor) | ||
50 g g | smör smör | ||
1 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 knippen knippe | timjan timjan | ||
6 st st | vitlök vitlök | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
500 g g | jordärtskockor jordärtskocka | ||
300 g g | potatisar potatis | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
1 dl dl | mjölk mjölk | ||
körsbärstomater körsbärtstomat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTimjanstekt entrecote med jordärtskocksgratäng
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Ta ut entrecôten och låt temperera ett tag innan stekning. Köttet får då en finare yta och kyler inte ner pannan. Salta och peppra.
2. Lägg smör och olja i en stekpanna och värm ordentligt. Stek köttet på hög värme tills köttsaften sipprar ur på ovansidan. Vänd då köttet. Lägg i ett par klyftor vitlök, lite färsk timjan och en klick smör till. Ös köttet tills det är färdigt; det tar 1-2 minuter beroende på tjocklek.
3. Skiva potatis, jordärtskockor och lök. Riv 2 klyftor vitlök och hacka timjan. Koka i kastrull med mjölk, grädde, salt och peppar tills allt är mjukt.
4. Häll upp i ugnsform och gratinera på 180 °C tills allt är gyllenbrunt.
6. Servera tillsammans med skivor av vitlöksdoftande entrecote.