
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
800 g g | entrecôte
entrecôte (skivor) | |
50 g g | smör smör | |
1 msk msk | olivolja olivolja | |
1 knippen knippe | timjan timjan | |
6 st st | vitlök vitlök | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
500 g g | jordärtskockor jordärtskocka | |
300 g g | potatisar potatis | |
2 st st | gula lökar gul lök | |
2 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | mjölk mjölk | |
körsbärstomater körsbärtstomat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTimjanstekt entrecote med jordärtskocksgratäng
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Ta ut entrecôten och låt temperera ett tag innan stekning. Köttet får då en finare yta och kyler inte ner pannan. Salta och peppra.
2. Lägg smör och olja i en stekpanna och värm ordentligt. Stek köttet på hög värme tills köttsaften sipprar ur på ovansidan. Vänd då köttet. Lägg i ett par klyftor vitlök, lite färsk timjan och en klick smör till. Ös köttet tills det är färdigt; det tar 1-2 minuter beroende på tjocklek.
3. Skiva potatis, jordärtskockor och lök. Riv 2 klyftor vitlök och hacka timjan. Koka i kastrull med mjölk, grädde, salt och peppar tills allt är mjukt.
4. Häll upp i ugnsform och gratinera på 180 °C tills allt är gyllenbrunt.
6. Servera tillsammans med skivor av vitlöksdoftande entrecote.