Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Tofudumplings med gurkraita

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Dumplingsdeg

4 dl dl vetemjöl vetemjöl
2,5 - 3 dl dl vatten vatten

Fyllning

200 g g tofu tofu
2 st st gräslök gräslök
0,5 dl dl jordnötter jordnötter
1 msk msk japansk soja japansk soja
1 - 2 msk msk rapsolja rapsolja
1 krm krm svartpeppar svartpeppar
(mald)
smör smör
(till stekning)

Dipp 1

2 msk msk rapsolja rapsolja
4 msk msk japansk soja japansk soja
1 msk msk sesamolja sesamolja
2 msk msk honung honung
1 msk msk vinäger vinäger
2 st st vitlök vitlök
1 - 2 chili chili
1 tsk tsk lime lime

Grön Rajita

1 st st gurkor gurka
2 Spenat Spenat
(Nävar)
1,5 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
1 msk msk olivolja olivolja
0,5 knippen knippe koriander koriander
(hackad)
0,5 dl dl sesamfrön sesamfrön
(rostade)
Spenat Spenat

Dipp 2

1 - 2 sweet chilisås sweet chilisås

Tofudumplings med gurkraita

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(40)

Gör så här:

Dumplingsdeg

1.Blanda mjöl och vatten till en smidig deg. Linda in i plastfolie och låt vila 30 min.

Fyllning

1.Riv tofun fint. Hacka salladslök och jordnötter ganska fint.

2.Blanda ihop hacket med soja, olja och peppar tills det blir formbart. Tillsätt ev mer olja om det är för torrt. Låt vila en stund.

Dipsås

1.Hacka chilin, riv vitlök och lime och blanda med de andra ingredienserna.

Gurkraitan

1.Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg.

2.Dela gurkan på längden och ta ur ”kärnhuset” med en sked. Skär gurkan i små båtar, låt den ev rinna av lite om den är väldigt vattnig.

3.Hacka koriandern och blanda alla ingredienser tillsammans med 2/3 av sesamfrö.

4.Smaka av med salt och peppar

Dumplingarna

1.Kavla ut dumplingsdegen tunt och ta ut rundlar med hjälp av ex ett glas.

2. Lägg en liten boll med fyllning (ca ½ msk, beroende på rundelstorleken) mitt på varje boll.

3.Pensla kanterna med vatten och nyp ihop den så den blir ”lufttät” och ingen luft kvar inuti.

4. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta.

5. Stek dumplingarna i olja/smör så de får lite färg. Lägg i dem, några i taget i det kokande vattnet och låt dem koka 4-5 minuter. Eller ångkoka dem i bambukorg. Låt dem rinna av på en handduk om de är våta.Recept av: Annelibackenlagarmat -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 8