Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”

Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”

SvårighetEnkelt
Förberedelse8 h 0 min
Tillagning30 min

Tillagning

    Gör så här:

    1. Koka upp välsaltat vatten, lägg i auberginebitar och sjud i 2-3 minuter.

    2. Sila av vatten och låt svalna på en bricka.

    3. Lägg aubergine, rödlök, dill, krossade tomater och ketchup i en bunke.

    4. Blanda i en annan bunke vitvinsvinäger med olja, socker, vatten och sherry. Rör tills sockret smält.

    5. Krossa kryddpeppar och svartpeppar i en mortel till en grov blandning.

    6. Varva aubergineblandningen med vinägerlagen i en burk tillsammans med den krossad peppar.

    7. Avsluta gärna med ett lager hackad rödlök och några dillkvistar, ställ i kylen för att marinera i ett dygn.

Liknande recept