Högsta kvalitet till bästa pris
Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st aubergine aubergine
1 rödlökar rödlök
(finhackad)
2 dl dl dill dill
(finhackad)
1,5 dl dl krossade tomater krossad tomat
0,5 dl dl ketchup ketchup
2 msk msk vitvinsvinäger vitvinsvinäger
2 msk msk rapsolja rapsolja
1 dl dl socker socker
1 dl dl vatten vatten
0,5 dl dl sherry sherry
10 st st kryddpeppar kryddpeppar
10 st st svartpeppar svartpeppar

Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

8:30 h
(5)

Gör så här:

1. Koka upp välsaltat vatten, lägg i auberginebitar och sjud i 2-3 minuter.

2. Sila av vatten och låt svalna på en bricka.

3. Lägg aubergine, rödlök, dill, krossade tomater och ketchup i en bunke.

4. Blanda i en annan bunke vitvinsvinäger med olja, socker, vatten och sherry. Rör tills sockret smält.

5. Krossa kryddpeppar och svartpeppar i en mortel till en grov blandning.

6. Varva aubergineblandningen med vinägerlagen i en burk tillsammans med den krossad peppar.

7. Avsluta gärna med ett lager hackad rödlök och några dillkvistar, ställ i kylen för att marinera i ett dygn.