
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | aubergine aubergine | |
1 | rödlökar
rödlök (finhackad) | |
2 dl dl | dill
dill (finhackad) | |
1,5 dl dl | krossade tomater krossad tomat | |
0,5 dl dl | ketchup ketchup | |
2 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
1 dl dl | socker socker | |
1 dl dl | vatten vatten | |
0,5 dl dl | sherry sherry | |
10 st st | kryddpeppar kryddpeppar | |
10 st st | svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTomat & Sherry ”Aubergine-sill”
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Koka upp välsaltat vatten, lägg i auberginebitar och sjud i 2-3 minuter.
2. Sila av vatten och låt svalna på en bricka.
3. Lägg aubergine, rödlök, dill, krossade tomater och ketchup i en bunke.
4. Blanda i en annan bunke vitvinsvinäger med olja, socker, vatten och sherry. Rör tills sockret smält.
5. Krossa kryddpeppar och svartpeppar i en mortel till en grov blandning.
6. Varva aubergineblandningen med vinägerlagen i en burk tillsammans med den krossad peppar.
7. Avsluta gärna med ett lager hackad rödlök och några dillkvistar, ställ i kylen för att marinera i ett dygn.