Tomat & Sherry ”Aubergine-sill”

Tomat & Sherry ”Aubergine-sill” image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 8 h
Tillagning 30 min

Ingredienser

6 personer
    • 2   st aubergine
    • 1   rödlök finhackad
    • 2   dl dill finhackad
    • 1,5   dl krossade tomater
    • 0,5   dl ketchup
    • 2   msk vitvinsvinäger
    • 2   msk rapsolja
    • 1   dl socker
    • 1   dl vatten
    • 0,5   dl sherry
    • 10   st kryddpeppar
    • 10   st svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Koka upp välsaltat vatten, lägg i auberginebitar och sjud i 2-3 minuter.

    2. Sila av vatten och låt svalna på en bricka.

    3. Lägg aubergine, rödlök, dill, krossade tomater och ketchup i en bunke.

    4. Blanda i en annan bunke vitvinsvinäger med olja, socker, vatten och sherry. Rör tills sockret smält.

    5. Krossa kryddpeppar och svartpeppar i en mortel till en grov blandning.

    6. Varva aubergineblandningen med vinägerlagen i en burk tillsammans med den krossad peppar.

    7. Avsluta gärna med ett lager hackad rödlök och några dillkvistar, ställ i kylen för att marinera i ett dygn.