Tonkatsu med kålsallad

Christin Kashou
Christin Kashou
Tonkatsu med kålsallad image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g kycklinglårfiléer
    • 1,5   dl vetemjöl
    • 2   ägg
    • 3   dl panko
    •   salt
  • Kålsallad

    • 0,5   spetskål
    • 3   msk majonnäs
    • 1   msk japansk soja
    • 1   msk sesamolja
    • 1   msk risvinäger
    • 1   tsk socker
    • 3   msk rostade sesamfrön
  • Sås

    • 1   dl ketchup
    • 2   msk worcestersås
    • 2   msk japansk soja
    • 1   msk honung
  • Till stekning

    •   rapsolja
  • Till servering

    •   jasminris

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Börja med att koka ris. Blanda sedan ihop ingredienserna till såsen.

  2. Strimla spetskålen. Blanda ihop ingredienserna till salladsdressingen och blanda spetskålen med dressingen.

  3. Krydda kycklinglårfilén med salt. Vänd kyckling först i mjölet, sen i uppvispade ägg och sist panko. Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna och stek kycklingen tills gyllene.

  4. Skiva upp kycklingen i skivor, servera med såsen, kålsalladen och nykokt ris.