Torsk med ljumna rödbetor och gurksallad

Torsk med ljumna rödbetor och gurksallad image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g torsk
    • 1   dl olivolja
    • 2   msk balsamvinäger
    • 1   st citron
    • 1   st gurka
    • 2   st rödlökar
    • 0,5   msk socker
    • 2   msk rödvinsvinäger
    • 1   kg rödbetor
    • 1   knippe persilja
    • 1   nypa salt
    • 1   l vatten

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Rör ut 1 dl salt i 1 l kallt vatten. Rimma torsken i 4 minuter.

    2. Koka rödbetorna i rikligt med vatten. Sätt ugnen på 80 °C och baka torsken till 44 °C innertemperatur.

    4. Tärna gurkan. Skär rödlöken i fina ringar och häll över rödvinsvinäger, socker och en nypa salt. Sätt under press ca 20 minuter. Krama ur rödlöken och vänd upp med gurkan, ringla lite olivolja över och toppa med hackad persilja.

    5. Skala de kokta rödbetorna och skär i klyftor. Dressa dem med balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.

    6. Servera torsken med de ljumma rödbetorna, gurksalladen och citron.