Torskfilé med hyvlat brynt smör och stekt romansallad

Torskfilé med hyvlat brynt smör och stekt romansallad image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 600   g torskfiléer
    • 100   g smör
    • 2   st romansallad
    •   olja
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 1   st citron

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Bryn smöret i stekpanna tills det fått en nötig smak. Häll sedan över smöret i en kall bytta för att avstanna processen. Låt smöret svalna, rulla in det i smörpapper och lägg det i kylskåpet.

  2. Dela och skölj romansalladen. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite olja. Stek salladen tills den fått färg och lägg den sedan på tallrik.

  3. Stek torsken i smör i stekpanna till ca 44 °C. Lägg den sedan på romansalladen och hyvla över smöret med en osthyvel.

  4. Pressa över lite citron strax innan servering.