
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
6 - 8 st st | potatisar potatis | ||
1 | gula lökar gul lök | ||
1 | paprikor
paprika (i bitar) | ||
100 g g | chorizo chorizo | ||
6 st st | ägg ägg | ||
2 dl dl | olivolja olivolja | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Tillbehör
tomatsallad tomatsallad | |||
charkuterier charkuterier | |||
oliver oliver |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTortilla de patata
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Använd en stekpanna ca 24 cm i diameter.
1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Stek först potatis i rikligt med olja, lyft ur med hålslev och lägg i bunke, stek lök och paprika utan att det tar färg och lägg i bunken med potatis.
2. Skiva chorizon och stek lite knaprig, låt rinna av på papper innan den blandas med potatisen.
3. Vispa samman äggen och häll över i bunken, krydda med salt och peppar och blanda väl.
4. Värm en panna med olja och lägg i smeten, stek försiktigt ca 10 minuter innan du vänder på tortillan och steker ytterligare ca 5 minuter.
5. Låt tortillan svalna innan du skär upp den i tårtbitar.
6. Servera med tomatsallad och charkuterier.
Tips! Knepet att få till en bra tortilla är att steka i rikligt med olja.
Fyll med vad du gillar; exempelvis bladspenat, tomat, jalapeno, skinka.