
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
6 - 8 st st | potatisar potatis | |
1 | gula lökar gul lök | |
1 | paprikor
paprika (i bitar) | |
100 g g | chorizo chorizo | |
6 st st | ägg ägg | |
2 dl dl | olivolja olivolja | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Tillbehör
tomatsallad tomatsallad | ||
charkuterier charkuterier | ||
oliver oliver |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTortilla de patata
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Använd en stekpanna ca 24 cm i diameter.
1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Stek först potatis i rikligt med olja, lyft ur med hålslev och lägg i bunke, stek lök och paprika utan att det tar färg och lägg i bunken med potatis.
2. Skiva chorizon och stek lite knaprig, låt rinna av på papper innan den blandas med potatisen.
3. Vispa samman äggen och häll över i bunken, krydda med salt och peppar och blanda väl.
4. Värm en panna med olja och lägg i smeten, stek försiktigt ca 10 minuter innan du vänder på tortillan och steker ytterligare ca 5 minuter.
5. Låt tortillan svalna innan du skär upp den i tårtbitar.
6. Servera med tomatsallad och charkuterier.
Tips! Knepet att få till en bra tortilla är att steka i rikligt med olja.
Fyll med vad du gillar; exempelvis bladspenat, tomat, jalapeno, skinka.