Tortilla de patata

Tortilla de patata image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 6   - 8   st potatisar
    • 1   gul lök
    • 1   paprika i bitar
    • 100   g chorizo
    • 6   st ägg
    • 2   dl olivolja
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Tillbehör

    •   tomatsallad
    •   charkuterier
    •   oliver

Förberedelse

    Gör så här:

    Använd en stekpanna ca 24 cm i diameter.

    1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Stek först potatis i rikligt med olja, lyft ur med hålslev och lägg i bunke, stek lök och paprika utan att det tar färg och lägg i bunken med potatis.

    2. Skiva chorizon och stek lite knaprig, låt rinna av på papper innan den blandas med potatisen.

    3. Vispa samman äggen och häll över i bunken, krydda med salt och peppar och blanda väl.

    4. Värm en panna med olja och lägg i smeten, stek försiktigt ca 10 minuter innan du vänder på tortillan och steker ytterligare ca 5 minuter.

    5. Låt tortillan svalna innan du skär upp den i tårtbitar.

    6. Servera med tomatsallad och charkuterier.

    Tips! Knepet att få till en bra tortilla är att steka i rikligt med olja.

    Fyll med vad du gillar; exempelvis bladspenat, tomat, jalapeno, skinka.