
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | blomkål blomkål | ||
0,5 dl dl | olivolja olivolja | ||
2 tsk tsk | dragon
dragon (finhackad) | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
100 g g | bacon bacon |
Picklat äpple
0,5 dl dl | ättiksprit ättiksprit | ||
1 dl dl | socker socker | ||
1,5 dl dl | vatten vatten | ||
1 | äpplen äpple |
Tahinikräm
4 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | ||
1 tsk tsk | citronskal citronskal | ||
1 krm krm | salt salt | ||
4 msk msk | tahini tahini | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft |
Topping
sesamfrön sesamfrön | |||
dragon
dragon (färsK) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUgnsbakad blomkål med knaperstekt bacon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Ansa blomkålen en aning (men spara gärna det mesta av blasten, den är god!) och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och tillsätt dragon och salt. Baka i mitten av ugnen cirka 1 timme eller tills den blivit gyllene.
3. Förbered picklat äpple: Koka upp ättikssprit, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna helt. Skölj äpplet och skiva tunt med en kniv eller mandolin. Lägg ned i lagen och ställ svalt tills blomkålen är klar.
4. Förbered tahinikrämen: Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ svalt.
5. Stek bacon knaprigt.
6. Dra ut tahinikrämen på tallrikar och toppa med blomkål, bacon, picklat äpple, sesamfrön och dragon.