Högsta kvalitet till bästa pris
Ugnsbakad blomkål med knaperstekt bacon

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st blomkål blomkål
0,5 dl dl olivolja olivolja
2 tsk tsk dragon dragon
(finhackad)
1 tsk tsk salt salt
100 g g bacon bacon

Picklat äpple

0,5 dl dl ättiksprit ättiksprit
1 dl dl socker socker
1,5 dl dl vatten vatten
1 äpplen äpple

Tahinikräm

4 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
1 tsk tsk citronskal citronskal
1 krm krm salt salt
4 msk msk tahini tahini
2 msk msk citronsaft citronsaft

Topping

sesamfrön sesamfrön
dragon dragon
(färsK)

Ugnsbakad blomkål med knaperstekt bacon

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(12)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Ansa blomkålen en aning (men spara gärna det mesta av blasten, den är god!) och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och tillsätt dragon och salt. Baka i mitten av ugnen cirka 1 timme eller tills den blivit gyllene.

3. Förbered picklat äpple: Koka upp ättikssprit, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna helt. Skölj äpplet och skiva tunt med en kniv eller mandolin. Lägg ned i lagen och ställ svalt tills blomkålen är klar.

4. Förbered tahinikrämen: Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ svalt.

5. Stek bacon knaprigt.

6. Dra ut tahinikrämen på tallrikar och toppa med blomkål, bacon, picklat äpple, sesamfrön och dragon.