
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | blomkål blomkål | |
0,5 dl dl | olivolja olivolja | |
2 tsk tsk | dragon
dragon (finhackad) | |
1 tsk tsk | salt salt | |
100 g g | bacon bacon |
Picklat äpple
0,5 dl dl | ättiksprit ättiksprit | |
1 dl dl | socker socker | |
1,5 dl dl | vatten vatten | |
1 | äpplen äpple |
Tahinikräm
4 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | |
1 tsk tsk | citronskal citronskal | |
1 krm krm | salt salt | |
4 msk msk | tahini tahini | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft |
Topping
sesamfrön sesamfrön | ||
dragon
dragon (färsK) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUgnsbakad blomkål med knaperstekt bacon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Ansa blomkålen en aning (men spara gärna det mesta av blasten, den är god!) och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och tillsätt dragon och salt. Baka i mitten av ugnen cirka 1 timme eller tills den blivit gyllene.
3. Förbered picklat äpple: Koka upp ättikssprit, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna helt. Skölj äpplet och skiva tunt med en kniv eller mandolin. Lägg ned i lagen och ställ svalt tills blomkålen är klar.
4. Förbered tahinikrämen: Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ svalt.
5. Stek bacon knaprigt.
6. Dra ut tahinikrämen på tallrikar och toppa med blomkål, bacon, picklat äpple, sesamfrön och dragon.