
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
450 g g | torskfiléer torskfilé | |
0,5 st st | citroner citron | |
1 | vitlök vitlök | |
1 msk msk | olja olja | |
2 krm krm | salt salt | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Sallad
4 dl dl | couscous couscous | |
1 | gurkor gurka | |
200 g g | vitkål vitkål | |
2 dl dl | persilja
persilja (finhackad) | |
olivolja olivolja | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUgnsbakad citrontorsk med couscoussallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Skölj citronen och skiva den tunt. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt.
3. Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla den runt om med olja. Lägg citronen och vitlöken på och runt om fisken. Salta. Tillaga i ugnen 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt.
4. Under tiden förbereder du salladen: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Skiva gurkan tunt på längden med en potatisskalare eller en mandolin. Skiva vitkålen tunt och krama mjuk med 1 tsk olivolja och 1 krm salt.
6. Blanda couscous, gurka, vitkål och persilja med 1 msk olivolja. Smaka av med 1 krm salt och 2 krm svartpeppar.
7. Toppa fisken med hackad koriander och servera med salladen och limeklyftor.