
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
450 g g | torskfiléer torskfilé | ||
0,5 st st | citroner citron | ||
1 | vitlök vitlök | ||
1 msk msk | olja olja | ||
2 krm krm | salt salt | ||
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Sallad
4 dl dl | couscous couscous | ||
1 | gurkor gurka | ||
200 g g | vitkål vitkål | ||
2 dl dl | persilja
persilja (finhackad) | ||
olivolja olivolja | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUgnsbakad citrontorsk med couscoussallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Skölj citronen och skiva den tunt. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt.
3. Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla den runt om med olja. Lägg citronen och vitlöken på och runt om fisken. Salta. Tillaga i ugnen 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt.
4. Under tiden förbereder du salladen: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Skiva gurkan tunt på längden med en potatisskalare eller en mandolin. Skiva vitkålen tunt och krama mjuk med 1 tsk olivolja och 1 krm salt.
6. Blanda couscous, gurka, vitkål och persilja med 1 msk olivolja. Smaka av med 1 krm salt och 2 krm svartpeppar.
7. Toppa fisken med hackad koriander och servera med salladen och limeklyftor.