Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ugnsbakad citrontorsk med couscoussallad

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

450 g g torskfiléer torskfilé
0,5 st st citroner citron
1 vitlök vitlök
1 msk msk olja olja
2 krm krm salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar

Sallad

4 dl dl couscous couscous
1 gurkor gurka
200 g g vitkål vitkål
2 dl dl persilja persilja
(finhackad)
olivolja olivolja
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Ugnsbakad citrontorsk med couscoussallad

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(24)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Skölj citronen och skiva den tunt. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt.

3. Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla den runt om med olja. Lägg citronen och vitlöken på och runt om fisken. Salta. Tillaga i ugnen 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt.

4. Under tiden förbereder du salladen: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Skiva gurkan tunt på längden med en potatisskalare eller en mandolin. Skiva vitkålen tunt och krama mjuk med 1 tsk olivolja och 1 krm salt.

6. Blanda couscous, gurka, vitkål och persilja med 1 msk olivolja. Smaka av med 1 krm salt och 2 krm svartpeppar.

7. Toppa fisken med hackad koriander och servera med salladen och limeklyftor.