Ugnsbakad citrontorsk med couscoussallad
Ingredienser
4
personer
-
- 450 g torskfiléer
- 0,5 st citroner
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk olja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- färsk koriander
-
Sallad
- 4 dl couscous
- 1 st gurka
- 200 g vitkål
- 2 dl färsk persilja
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 2 krm svartpeppar
-
Till servering
- klyftor lime
Förberedelse
Sätt ugnen på 150°C.
Skölj citronen och skiva den tunt. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt.
Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla den runt om med olja. Lägg citronen och vitlöken på och runt om fisken. Salta. Tillaga i ugnen 20-25 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Under tiden förbereder du salladen: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
Skiva gurkan tunt på längden med en potatisskalare eller en mandolin. Skiva vitkålen tunt och krama mjuk med olivolja och lite salt.
Blanda couscous, gurka, vitkål och finhackad persilja med olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa fisken med hackad koriander och servera med salladen och limeklyftor.