
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
400 g g | jordärtskockor jordärtskocka | ||
400 g g | halloumi halloumi | ||
1 st st | butternutpumpa butternutpumpa | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | vitlök vitlök | ||
2 dl dl | vitt vin vitt vin | ||
4 | bröd bröd | ||
2 dl dl | grädde
grädde (lätt vispad) | ||
1 knippen knippe | gräslök gräslök | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
olivolja olivolja | |||
smör smör | |||
vitvinsvinäger vitvinsvinäger |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUgnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Jordärtskocka
Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Tvätta skockorna noga. Rulla i lite olivolja och salt. Lägg i en ugnsform och baka tills det är lite motstånd kvar i mitten (ca 25 minuter). Känn med en sticka eller kniv.
Pumpasoppa
Skala, kärna ur och dela pumpan i små bitar. Stek gyllenbruna i kastrull med hackad lök och vitlök. Tillsätt vin och vatten så att grönsakerna täcks. Koka i 10-15 minuter. Mixa slätt, koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Krutonger
Bryt brödet i mindre bitar och stek i lite smör tills de fått färg.
Halloumi
Skiva halloumin och stek ett par minuter på varje sida.
Servering
Lägg upp jordärtskocka och halloumi. Toppa med finhackad gräslök, krutonger och lättvispad grädde. Servera soppan i en kanna vid sidan av.