Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

400 g g jordärtskockor jordärtskocka
400 g g halloumi halloumi
1 st st butternutpumpa butternutpumpa
1 st st gula lökar gul lök
2 st st vitlök vitlök
2 dl dl vitt vin vitt vin
4 bröd bröd
2 dl dl grädde grädde
(lätt vispad)
1 knippen knippe gräslök gräslök
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olivolja olivolja
smör smör
vitvinsvinäger vitvinsvinäger

Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(19)

Gör så här:

Jordärtskocka

Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Tvätta skockorna noga. Rulla i lite olivolja och salt. Lägg i en ugnsform och baka tills det är lite motstånd kvar i mitten (ca 25 minuter). Känn med en sticka eller kniv.

Pumpasoppa

Skala, kärna ur och dela pumpan i små bitar. Stek gyllenbruna i kastrull med hackad lök och vitlök. Tillsätt vin och vatten så att grönsakerna täcks. Koka i 10-15 minuter. Mixa slätt, koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

Krutonger

Bryt brödet i mindre bitar och stek i lite smör tills de fått färg.

Halloumi

Skiva halloumin och stek ett par minuter på varje sida.

Servering

Lägg upp jordärtskocka och halloumi. Toppa med finhackad gräslök, krutonger och lättvispad grädde. Servera soppan i en kanna vid sidan av.