Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde
Ingredienser
4
personer
-
- 400 g jordärtskockor
- 400 g halloumi
- 1 st butternutpumpa
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 2 dl vitt vin
- 4 bröd
- 2 dl grädde lätt vispad
- 1 knippe gräslök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- vitvinsvinäger
Förberedelse
Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Tvätta skockorna noga. Rulla i lite olivolja och salt. Lägg i en ugnsform och baka tills det är lite motstånd kvar i mitten (ca 25 minuter). Känn med en sticka eller kniv.
Skala, kärna ur och dela pumpan i små bitar. Stek gyllenbruna i kastrull med hackad lök och vitlök. Tillsätt vin och vatten så att grönsakerna täcks. Koka i 10-15 minuter. Mixa slätt, koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Bryt brödet i mindre bitar och stek i lite smör tills de fått färg.
Skiva halloumin och stek ett par minuter på varje sida.
Lägg upp jordärtskocka och halloumi. Toppa med finhackad gräslök, krutonger och lättvispad grädde. Servera soppan i en kanna vid sidan av.