Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde

Ugnsbakad jordärtskocka med pumpasoppa, halloumi, krutonger och grädde image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 400   g jordärtskockor
    • 400   g halloumi
    • 1   st butternutpumpa
    • 1   st gul lök
    • 2   st vitlök
    • 2   dl vitt vin
    • 4   bröd
    • 2   dl grädde lätt vispad
    • 1   knippe gräslök
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   olivolja
    •   smör
    •   vitvinsvinäger

Förberedelse

    Jordärtskocka

    Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Tvätta skockorna noga. Rulla i lite olivolja och salt. Lägg i en ugnsform och baka tills det är lite motstånd kvar i mitten (ca 25 minuter). Känn med en sticka eller kniv.

    Pumpasoppa

    Skala, kärna ur och dela pumpan i små bitar. Stek gyllenbruna i kastrull med hackad lök och vitlök. Tillsätt vin och vatten så att grönsakerna täcks. Koka i 10-15 minuter. Mixa slätt, koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

    Krutonger

    Bryt brödet i mindre bitar och stek i lite smör tills de fått färg.

    Halloumi

    Skiva halloumin och stek ett par minuter på varje sida.

    Servering

    Lägg upp jordärtskocka och halloumi. Toppa med finhackad gräslök, krutonger och lättvispad grädde. Servera soppan i en kanna vid sidan av.