
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
10 dl dl | vatten vatten | ||
1 st st | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | ||
1 msk msk | olivolja olivolja | ||
2,5 dl dl | polenta polenta | ||
50 g g | smör smör | ||
2 dl dl | parmesan parmesan | ||
0,5 dl dl | oregano
oregano (finhackad) |
Topping:
100 g g | prosciutto prosciutto | ||
2 | mozzarella
mozzarella (á 125 g) | ||
oregano oregano | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUgnsbakad polenta med mozzarella
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka upp vattnet med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 3-4 min eller tills det börjar tjockna. Tillsätt smör, parmesan och oregano. Smaka av med lite salt.
3. Häll ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x25 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna en aning och skär upp i rutor.
4. Toppa med prosciutto, mozzarella, oregano, salt, svartpeppar och lite olivolja.