Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ugnsbakad polenta med mozzarella

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

10 dl dl vatten vatten
1 st st grönsaksbuljong grönsaksbuljong
1 msk msk olivolja olivolja
2,5 dl dl polenta polenta
50 g g smör smör
2 dl dl parmesan parmesan
0,5 dl dl oregano oregano
(finhackad)

Topping:

100 g g prosciutto prosciutto
2 mozzarella mozzarella
(á 125 g)
oregano oregano
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Ugnsbakad polenta med mozzarella

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(4)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Koka upp vattnet med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 3-4 min eller tills det börjar tjockna. Tillsätt smör, parmesan och oregano. Smaka av med lite salt.

3. Häll ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x25 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna en aning och skär upp i rutor.

4. Toppa med prosciutto, mozzarella, oregano, salt, svartpeppar och lite olivolja.