Ugnsbakad polenta med mozzarella
Ingredienser
4
personer
-
- 10 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljong
- 1 msk olivolja
- 2,5 dl polenta
- 50 g smör
- 2 dl parmesan
- 0,5 dl oregano finhackad
-
Topping:
- 100 g prosciutto
- 2 mozzarella á 125 g
- oregano
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka upp vattnet med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 3-4 min eller tills det börjar tjockna. Tillsätt smör, parmesan och oregano. Smaka av med lite salt.
3. Häll ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x25 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna en aning och skär upp i rutor.
4. Toppa med prosciutto, mozzarella, oregano, salt, svartpeppar och lite olivolja.