Ugnsbakad polenta med mozzarella

Ugnsbakad polenta med mozzarella image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 10   dl vatten
    • 1   st grönsaksbuljong
    • 1   msk olivolja
    • 2,5   dl polenta
    • 50   g smör
    • 2   dl parmesan
    • 0,5   dl oregano finhackad
  • Topping:

    • 100   g prosciutto
    • 2   mozzarella á 125 g
    •   oregano
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Koka upp vattnet med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 3-4 min eller tills det börjar tjockna. Tillsätt smör, parmesan och oregano. Smaka av med lite salt.

    3. Häll ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x25 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna en aning och skär upp i rutor.

    4. Toppa med prosciutto, mozzarella, oregano, salt, svartpeppar och lite olivolja.