
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
10 dl dl | vatten vatten | |
1 st st | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | |
1 msk msk | olivolja olivolja | |
2,5 dl dl | polenta polenta | |
50 g g | smör smör | |
2 dl dl | parmesan parmesan | |
0,5 dl dl | oregano
oregano (finhackad) |
Topping:
100 g g | prosciutto prosciutto | |
2 | mozzarella
mozzarella (á 125 g) | |
oregano oregano | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUgnsbakad polenta med mozzarella
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka upp vattnet med buljongtärning och olja. Häll i polentagrynen under vispning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 3-4 min eller tills det börjar tjockna. Tillsätt smör, parmesan och oregano. Smaka av med lite salt.
3. Häll ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x25 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna en aning och skär upp i rutor.
4. Toppa med prosciutto, mozzarella, oregano, salt, svartpeppar och lite olivolja.