
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | lax lax | ||
200 g g | morötter morot | ||
200 g g | palsternackor palsternacka | ||
200 g g | rotselleri rotselleri | ||
200 g g | potatisar potatis | ||
1 knippen knippe | timjan timjan | ||
0,5 st st | purjolökar purjolök | ||
2 - 3 msk msk | senap senap | ||
1 msk msk | honung honung | ||
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
3 dl dl | grädde grädde | ||
vitpeppar vitpeppar |
Rimlag
1 l l | vatten vatten | ||
1 dl dl | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUgnsbakad puckellax med senapsstuvade rotfrukter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala rotfrukterna och skär dem i jämnstora stavar.
2. Koka upp saltat vatten och låt dem sjuda till önskat tuggmotstånd.
3. Rör ut 1 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt puckellaxen ligga i rimlagen i 5 minuter.
4. Sätt ugnen på 80 °C och baka laxen upp till 42 °C innertemperatur i en ugnsfast form.
5. Häll grädde och crème fraîche, skuren purjolök och timjan i en kastrull och låt koka ner på svag värme tills 2/3 återstår. Sila av och tillsätt senap, honung samt salt och peppar. Lägg i de kokta rotfrukterna och rör om.
6. Servera till den ugnsbakade laxen.
Förslag på sallad vid sidan om:
- Fetaost
- Soltorkade tomater
- Isbergssallad (eller annan grönsallad)