
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | lax lax | |
200 g g | morötter morot | |
200 g g | palsternackor palsternacka | |
200 g g | rotselleri rotselleri | |
200 g g | potatisar potatis | |
1 knippen knippe | timjan timjan | |
0,5 st st | purjolökar purjolök | |
2 - 3 msk msk | senap senap | |
1 msk msk | honung honung | |
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
3 dl dl | grädde grädde | |
vitpeppar vitpeppar |
Rimlag
1 l l | vatten vatten | |
1 dl dl | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUgnsbakad puckellax med senapsstuvade rotfrukter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala rotfrukterna och skär dem i jämnstora stavar.
2. Koka upp saltat vatten och låt dem sjuda till önskat tuggmotstånd.
3. Rör ut 1 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt puckellaxen ligga i rimlagen i 5 minuter.
4. Sätt ugnen på 80 °C och baka laxen upp till 42 °C innertemperatur i en ugnsfast form.
5. Häll grädde och crème fraîche, skuren purjolök och timjan i en kastrull och låt koka ner på svag värme tills 2/3 återstår. Sila av och tillsätt senap, honung samt salt och peppar. Lägg i de kokta rotfrukterna och rör om.
6. Servera till den ugnsbakade laxen.
Förslag på sallad vid sidan om:
- Fetaost
- Soltorkade tomater
- Isbergssallad (eller annan grönsallad)