Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ugnsbakad puckellax med senapsstuvade rotfrukter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g lax lax
200 g g morötter morot
200 g g palsternackor palsternacka
200 g g rotselleri rotselleri
200 g g potatisar potatis
1 knippen knippe timjan timjan
0,5 st st purjolökar purjolök
2 - 3 msk msk senap senap
1 msk msk honung honung
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
3 dl dl grädde grädde
vitpeppar vitpeppar

Rimlag

1 l l vatten vatten
1 dl dl salt salt

Ugnsbakad puckellax med senapsstuvade rotfrukter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(12)

Gör så här:

1. Skala rotfrukterna och skär dem i jämnstora stavar.

2. Koka upp saltat vatten och låt dem sjuda till önskat tuggmotstånd.

3. Rör ut 1 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt puckellaxen ligga i rimlagen i 5 minuter.

4. Sätt ugnen på 80 °C och baka laxen upp till 42 °C innertemperatur i en ugnsfast form.

5. Häll grädde och crème fraîche, skuren purjolök och timjan i en kastrull och låt koka ner på svag värme tills 2/3 återstår. Sila av och tillsätt senap, honung samt salt och peppar. Lägg i de kokta rotfrukterna och rör om.

6. Servera till den ugnsbakade laxen.

Förslag på sallad vid sidan om:

  • Fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Isbergssallad (eller annan grönsallad)