Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ugnsbakade grönsaker med fetaost och chilipäron

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 knippen knippe morötter morot
2 palsternackor palsternacka
2 rödbetor rödbeta
(okokta)
2 rödlökar rödlök
1 aubergine aubergine
2 sötpotatisar sötpotatis
200 g g fetaost fetaost
1 chili chili
(röd chilifrukt)
2 tsk tsk sesamfrön sesamfrön
(svarta eller vita)
2 päron päron
1 lime lime
(ekologisk)
1 knippen knippe persilja persilja
olivolja olivolja
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Ugnsbakade grönsaker med fetaost och chilipäron

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(17)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°, varmluft.

Tvätta och skala grönsakerna. Korta av blasten på morötterna till 2 cm. Tjocka morötter och palsternackor klyvs på längden i två eller fyra delar. Dela rödbetor och lök i åtta klyftor. Skär sötpotatis och aubergine i ca 1,5 cm tjocka skivor.

Fördela grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över 3–4 msk olja och krydda med salt och peppar. Blanda allt ordentligt, fördela jämnt och rosta i ugnen i 40 min. Blanda grönsakerna igen efter 30 min, smula över fetaost och sesamfrön och baka färdigt.

Riv skalet på limen fint och pressa ur saften. Tvätta päronen, dela dem i fyra delar, ta bort stjälken och skär i tärningar.
Skär chilin i ringar. Blanda chili, päron och limesaft med 1 tsk limeskal och 2–3 msk olivolja i en skål och smaka av med salt och peppar.

Fördela ugnsgrönsakerna på tallrikar, toppa med chili-lime-dressing och persilja och servera.