
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 knippen knippe | morötter morot | |
2 | palsternackor palsternacka | |
2 | rödbetor
rödbeta (okokta) | |
2 | rödlökar rödlök | |
1 | aubergine aubergine | |
2 | sötpotatisar sötpotatis | |
200 g g | fetaost fetaost | |
1 | chili
chili (röd chilifrukt) | |
2 tsk tsk | sesamfrön
sesamfrön (svarta eller vita) | |
2 | päron päron | |
1 | lime
lime (ekologisk) | |
1 knippen knippe | persilja persilja | |
olivolja olivolja | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUgnsbakade grönsaker med fetaost och chilipäron
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°, varmluft.
Tvätta och skala grönsakerna. Korta av blasten på morötterna till 2 cm. Tjocka morötter och palsternackor klyvs på längden i två eller fyra delar. Dela rödbetor och lök i åtta klyftor. Skär sötpotatis och aubergine i ca 1,5 cm tjocka skivor.
Fördela grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över 3–4 msk olja och krydda med salt och peppar. Blanda allt ordentligt, fördela jämnt och rosta i ugnen i 40 min. Blanda grönsakerna igen efter 30 min, smula över fetaost och sesamfrön och baka färdigt.
Riv skalet på limen fint och pressa ur saften. Tvätta päronen, dela dem i fyra delar, ta bort stjälken och skär i tärningar.
Skär chilin i ringar. Blanda chili, päron och limesaft med 1 tsk limeskal och 2–3 msk olivolja i en skål och smaka av med salt och peppar.
Fördela ugnsgrönsakerna på tallrikar, toppa med chili-lime-dressing och persilja och servera.