Ugnsbakade grönsaker med fetaost och chilipäron

Ugnsbakade grönsaker med fetaost och chilipäron image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   knippe morot
    • 2   palsternackor
    • 2   rödbetor okokta
    • 2   rödlökar
    • 1   aubergine
    • 2   sötpotatisar
    • 200   g fetaost
    • 1   chili röd chilifrukt
    • 2   tsk sesamfrön svarta eller vita
    • 2   päron
    • 1   lime ekologisk
    • 1   knippe persilja
    •   olivolja
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200°, varmluft.

    Tvätta och skala grönsakerna. Korta av blasten på morötterna till 2 cm. Tjocka morötter och palsternackor klyvs på längden i två eller fyra delar. Dela rödbetor och lök i åtta klyftor. Skär sötpotatis och aubergine i ca 1,5 cm tjocka skivor.

    Fördela grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över 3–4 msk olja och krydda med salt och peppar. Blanda allt ordentligt, fördela jämnt och rosta i ugnen i 40 min. Blanda grönsakerna igen efter 30 min, smula över fetaost och sesamfrön och baka färdigt.

    Riv skalet på limen fint och pressa ur saften. Tvätta päronen, dela dem i fyra delar, ta bort stjälken och skär i tärningar.Skär chilin i ringar. Blanda chili, päron och limesaft med 1 tsk limeskal och 2–3 msk olivolja i en skål och smaka av med salt och peppar.

    Fördela ugnsgrönsakerna på tallrikar, toppa med chili-lime-dressing och persilja och servera.