
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
6 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
2 tsk tsk | salt salt | ||
12 dl dl | mjölk
mjölk (3 %) | ||
6 st st | ägg ägg | ||
100 g g | grönkål grönkål | ||
smör smör |
Soltorkad tomatröra:
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
100 g g | soltorkade tomater
soltorkad tomat (hackade) | ||
1 krm krm | salt salt | ||
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUgnspannkaka med grönkål och soltorkad tomatröra
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Rör ner äggen.
3. Tillsätt resterande mjölk och vispa till en klumpfri smet. Blanda ner grönkålen. Låt smeten svälla ca 10 min.
4. Häll smeten i en smord ugnsfast långpanna, ca 40x30 cm.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
6. Blanda ihop alla ingredienser till tomatröran.
7. Servera pannkakan ihop med tomatröran och gärna en grönsallad.