Allt annat är olidligt
Ugnspannkaka med grönkål och soltorkad tomatröra

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

6 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 tsk tsk salt salt
12 dl dl mjölk mjölk
(3 %)
6 st st ägg ägg
100 g g grönkål grönkål
smör smör

Soltorkad tomatröra:

2 dl dl crème fraiche crème fraiche
100 g g soltorkade tomater soltorkad tomat
(hackade)
1 krm krm salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar

Ugnspannkaka med grönkål och soltorkad tomatröra

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

20 min
(17)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Rör ner äggen.

3. Tillsätt resterande mjölk och vispa till en klumpfri smet. Blanda ner grönkålen. Låt smeten svälla ca 10 min.

4. Häll smeten i en smord ugnsfast långpanna, ca 40x30 cm.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

6. Blanda ihop alla ingredienser till tomatröran.

7. Servera pannkakan ihop med tomatröran och gärna en grönsallad.