Ugnsstekt falukorv med paprika, tomat och tagliatelle
Ingredienser
4
personer
-
Falukorv
- 800 g falukorv
- 1 st gul lök finhackad
- 6 st tomater
- 2 st paprikor
- 0,25 st chili
- 2 dl färskost
- 2 dl riven ost
- 1 dl ströbröd
- salt
- svartpeppar
-
Zucchinisallad
- 1 st zucchini
- 1 knippe basilika färsk
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk honung
-
Pasta
- 400 g tagliatelle
Förberedelse
1. Gör ett snitt i korven ned till mitten, utan att skära helt igenom, och lägg den i en ugnsform.
2. Skär paprika och tomater i mindre bitar. Blanda med finhackad lök, färskost och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Smeta på röran i snitten och ovanpå korven. Toppa med ströbrödet.
3. Baka i ugnen på 170 °C i ca 15 min.
Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten på hög värme.
Skiva zucchinin tunt med t.ex. en osthyvel. Blanda med hackad basilika. Rör ihop vinäger, olja och honung, blanda med zucchinin och smaka av med salt och lite svartpeppar.