Högsta kvalitet till bästa pris
Västerbottenpanerad rotselleri med sötpotatispuré och picklade lingon

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Västerbottenpanerad rotselleri

1 rotselleri rotselleri
(liten)
1 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 ägg ägg
2 dl dl ströbröd ströbröd
100 g g västerbottensost västerbottensost
(riven)
smör smör
(till stekning )
olja olja
(till stekning )
timjan timjan
(till servering)

Sötpotatispuré

3 sötpotatisar sötpotatis
(medelstora)
50 g g smör smör
3 msk msk gräddfil gräddfil
salt salt

Picklade lingon och rödlök

1 rödlökar rödlök
150 g g lingon lingon
1 dl dl vatten vatten
0,5 dl dl socker socker
0,25 dl dl ättiksprit ättiksprit

Västerbottenpanerad rotselleri med sötpotatispuré och picklade lingon

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(29)

Gör så här:

1.    Skär rödlök tunt på mandolin eller med kniv.

2.    Vispa vatten, socker och ättika tills sockret löst upp sig.

3.    Tillsätt rödlök och lingon i lagen, se till att allt ligger i vätska och låt stå.

4.    Skär sötpotatis i mindre bitar och koka tills mjuk i lättsaltat vatten. Lämna plats för rotsellerin i kastrullen.

5.    Skala och skär rotselleri i ca 1 cm breda halvmånar.

6.    Lägg i rotsellerin i det kokande sötpotatisvattnet och låt koka med sista 7 minuterna.

7.    Häll av vattnet och plocka ut rotsellerin, lägg på en handduk och låt torka och svalna lite.

8.    Tillsätt smör, gräddfil och salt i kastrullen med sötpotatisen (den ska ej stå på värmen). Mixa till en puré.

9.    Vispa upp två ägg i en tallrik och blanda i västerbottensost. Häll upp ströbröd i en andra och mjöl i en tredje.

10.    Vänd rotsellerin i mjöl, sen ägg/ost-blandningen och sist ströbrödet.

11.    Stek rotsellerin i rikligt med olja och smör på hög medelvärme tills du fått fin gyllenbrun yta på båda sidor.

12.    Servera rotsellerin och purén med picklade lingon och rödlök och toppa med finhackad timjan.