
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Västerbottenpanerad rotselleri
1 | rotselleri
rotselleri (liten) | |
1 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 | ägg ägg | |
2 dl dl | ströbröd ströbröd | |
100 g g | västerbottensost
västerbottensost (riven) | |
smör
smör (till stekning ) | ||
olja
olja (till stekning ) | ||
timjan
timjan (till servering) |
Sötpotatispuré
3 | sötpotatisar
sötpotatis (medelstora) | |
50 g g | smör smör | |
3 msk msk | gräddfil gräddfil | |
salt salt |
Picklade lingon och rödlök
1 | rödlökar rödlök | |
150 g g | lingon lingon | |
1 dl dl | vatten vatten | |
0,5 dl dl | socker socker | |
0,25 dl dl | ättiksprit ättiksprit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVästerbottenpanerad rotselleri med sötpotatispuré och picklade lingon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skär rödlök tunt på mandolin eller med kniv.
2. Vispa vatten, socker och ättika tills sockret löst upp sig.
3. Tillsätt rödlök och lingon i lagen, se till att allt ligger i vätska och låt stå.
4. Skär sötpotatis i mindre bitar och koka tills mjuk i lättsaltat vatten. Lämna plats för rotsellerin i kastrullen.
5. Skala och skär rotselleri i ca 1 cm breda halvmånar.
6. Lägg i rotsellerin i det kokande sötpotatisvattnet och låt koka med sista 7 minuterna.
7. Häll av vattnet och plocka ut rotsellerin, lägg på en handduk och låt torka och svalna lite.
8. Tillsätt smör, gräddfil och salt i kastrullen med sötpotatisen (den ska ej stå på värmen). Mixa till en puré.
9. Vispa upp två ägg i en tallrik och blanda i västerbottensost. Häll upp ströbröd i en andra och mjöl i en tredje.
10. Vänd rotsellerin i mjöl, sen ägg/ost-blandningen och sist ströbrödet.
11. Stek rotsellerin i rikligt med olja och smör på hög medelvärme tills du fått fin gyllenbrun yta på båda sidor.
12. Servera rotsellerin och purén med picklade lingon och rödlök och toppa med finhackad timjan.