Vårig omelett med vinägrettdressade grönsaker, krispiga kikärtor och kesoröra med soltorkad tomat

Vårig omelett med vinägrettdressade grönsaker, krispiga kikärtor och kesoröra med soltorkad tomat image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 20 min

Ingredienser

2 personer
  • Omelett

    • 2   st ägg
    • 2   st äggulor
    • 2   tsk mjölk
    • 2   msk gräslök skivad
    • 2   tsk olivolja
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Till kikärtorna

    • 1   dl kikärtor
    • 1   tsk olivolja
    •   örtsalt
  • Till grönsakerna

    • 1   handfull haricots verts
    • 2   st sparrisar
    • 0,5   dl frysta ärtor
    •   sockerärter
    • 2   msk olivolja
    • 2   tsk vitvinsvinäger eller citronjuice
    •   citroner
    •   basilika
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Till kesoröran

    • 3   msk keso
    • 1   soltorkad tomat
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   gräslök

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Blanchera sparrisen och lägg i en skål tillsammans med tinade ärtor och färska sockerärtor. Tillsätt olivolja, vinäger, citronskal, hackad basilika, salt och peppar och marinera grönsakerna.

    2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och lägg i skivad salladslök. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite olivolja. Häll i äggsmeten och stek omeletten gyllene på båda sidor.

    3. Värm lite olivolja i en liten stekpanna på hög värme, häll i de avrunna kikärtorna och låt dem bli krispiga och få lite färg. Smaksätt med örtsalt.

    4. Rör ihop keso och hackad soltorkad tomat i en separat skål och smaksätt med lite salt och peppar.

    5. Lägg upp omeletten på en fin tallrik och lägg på grönsakerna och kikärtorna. Toppa med keson och riv över lite citronskal, avsluta med salladslöken. Klart!

    Recept av:@amyskitchenadventures-vinnare av#lidlsmästarevecka 13

Taggar