
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Banankaka
4,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1,5 dl dl | socker socker | |
1 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | |
2 tsk tsk | kanel kanel | |
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
3 | banan banan | |
1 dl dl | olja olja | |
1 dl dl | havremjölk havremjölk | |
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger |
Chokladglasyr
50 g g | mörk choklad
mörk choklad (vegansk) | |
0,25 dl dl | havremjölk havremjölk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegansk banankaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en sockerkaksform med olja.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Mosa bananerna och blanda med olja, havremjölk och vinäger. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Rör inte mer än du måste. Häll smeten i formen och baka tills en sticka kommer ut torr, det tar ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan du vänder upp den.
4. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät glasyr, häll den över kakan.