
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Banankaka
4,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1,5 dl dl | socker socker | ||
1 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | ||
2 tsk tsk | kanel kanel | ||
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
3 | banan banan | ||
1 dl dl | olja olja | ||
1 dl dl | havremjölk havremjölk | ||
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger |
Chokladglasyr
50 g g | mörk choklad
mörk choklad (vegansk) | ||
0,25 dl dl | havremjölk havremjölk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVegansk banankaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en sockerkaksform med olja.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Mosa bananerna och blanda med olja, havremjölk och vinäger. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Rör inte mer än du måste. Häll smeten i formen och baka tills en sticka kommer ut torr, det tar ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan du vänder upp den.
4. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät glasyr, häll den över kakan.