Vegansk banankaka
Ingredienser
1
kaka
-
Banankaka
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 3 st bananer
- 1 dl olja
- 1 dl havremjölk
- 1 msk vitvinsvinäger
-
Chokladglasyr
- 50 g vegansk mörk choklad
- 0,25 dl havremjölk
Förberedelse
Sätt ugnen på 160°C och smörj en sockerkaksform med olja.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Mosa bananerna och blanda med olja, havremjölk och vinäger. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Rör inte mer än du måste. Häll smeten i formen ställ in kakan i ugnen. Stick ner en provsticka - när du tar ut stickan torr är kakan klar, det tar ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan du vänder upp den.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät glasyr, häll den över kakan.