Vegansk banankaka

Vegansk banankaka image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

1 kaka
  • Banankaka

    • 4,5   dl vetemjöl
    • 1,5   dl socker
    • 1   tsk bikarbonat
    • 2   tsk kanel
    • 2   tsk vaniljsocker
    • 0,5   tsk salt
    • 3   st bananer
    • 1   dl olja
    • 1   dl havremjölk
    • 1   msk vitvinsvinäger
  • Chokladglasyr

    • 50   g vegansk mörk choklad
    • 0,25   dl havremjölk

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 160°C och smörj en sockerkaksform med olja.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  3. Mosa bananerna och blanda med olja, havremjölk och vinäger. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Rör inte mer än du måste. Häll smeten i formen ställ in kakan i ugnen. Stick ner en provsticka - när du tar ut stickan torr är kakan klar, det tar ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan du vänder upp den.

  4. Glasyr:
  5. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät glasyr, häll den över kakan.