
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Chokladbottnar
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
2 dl dl | socker socker | ||
3 msk msk | kakao kakao | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
1 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | ||
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | ||
0,75 dl dl | olja olja | ||
2,25 dl dl | kaffe
kaffe ((varmt)) |
Chokladglasyr
400 g g | mörk choklad
mörk choklad ((vegansk)) | ||
2,5 dl dl | havremjölk havremjölk |
Vegansk chokladtårta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med chokladglasyren. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät kräm. Låt den stå framme i rumstemperatur tills den blir bredbar, det tar ca ett par timmar.
2. Chokladbottnarna: Sätt ugnen på 175 grader och smörj tre formar, ca 16 cm i diameter (eller baka allt i en större form och dela den sedan bara i 2 delar).
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vinäger, olja och kaffe och rör om till en ganska lös smet. Fördela den i formarna och grädda i ca 15-20 minuter.
4. Låt bottnarna svalna helt och bred sedan chokladglasyren mellan och runt om bottnarna. Förvara och servera tårtan rumstempererad.