
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Chokladbottnar
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
2 dl dl | socker socker | ||
3 msk msk | kakao kakao | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
1 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | ||
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | ||
0,75 dl dl | olja olja | ||
2,25 dl dl | kaffe
kaffe (varmt) |
Chokladglasyr
400 g g | mörk choklad
mörk choklad (vegansk) | ||
2,5 dl dl | havremjölk havremjölk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVegansk chokladtårta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med chokladglasyren. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät kräm. Låt den stå framme i rumstemperatur tills den blir bredbar, det tar ca ett par timmar.
2. Chokladbottnarna: Sätt ugnen på 175 grader och smörj tre formar, ca 16 cm i diameter (eller baka allt i en större form och dela den sedan bara i 2 delar).
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vinäger, olja och kaffe och rör om till en ganska lös smet. Fördela den i formarna och grädda i ca 15-20 minuter.
4. Låt bottnarna svalna helt och bred sedan chokladglasyren mellan och runt om bottnarna. Förvara och servera tårtan rumstempererad.