Vegansk chokladtårta
Ingredienser
8
personer
-
Chokladbottnar
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 3 msk kakao
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,75 dl olja
- 2,25 dl kaffe varmt
-
Chokladglasyr
- 400 g mörk choklad vegansk
- 2,5 dl havremjölk
Förberedelse
1. Börja med chokladglasyren. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät kräm. Låt den stå framme i rumstemperatur tills den blir bredbar, det tar ca ett par timmar.
2. Chokladbottnarna: Sätt ugnen på 175 grader och smörj tre formar, ca 16 cm i diameter (eller baka allt i en större form och dela den sedan bara i 2 delar).
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vinäger, olja och kaffe och rör om till en ganska lös smet. Fördela den i formarna och grädda i ca 15-20 minuter.
4. Låt bottnarna svalna helt och bred sedan chokladglasyren mellan och runt om bottnarna. Förvara och servera tårtan rumstempererad.