Vegansk chokladtårta

Vegansk chokladtårta image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

8 personer
  • Chokladbottnar

    • 3   dl vetemjöl
    • 2   dl socker
    • 3   msk kakao
    • 0,5   tsk salt
    • 1   tsk bikarbonat
    • 2   tsk vaniljsocker
    • 1   msk vitvinsvinäger
    • 0,75   dl olja
    • 2,25   dl kaffe varmt
  • Chokladglasyr

    • 400   g mörk choklad vegansk
    • 2,5   dl havremjölk

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Börja med chokladglasyren. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp havremjölken och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät kräm. Låt den stå framme i rumstemperatur tills den blir bredbar, det tar ca ett par timmar.

    2. Chokladbottnarna: Sätt ugnen på 175 grader och smörj tre formar, ca 16 cm i diameter (eller baka allt i en större form och dela den sedan bara i 2 delar).

    3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vinäger, olja och kaffe och rör om till en ganska lös smet. Fördela den i formarna och grädda i ca 15-20 minuter.

    4. Låt bottnarna svalna helt och bred sedan chokladglasyren mellan och runt om bottnarna. Förvara och servera tårtan rumstempererad.