
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | gula lökar gul lök | |
4 st st | vitlök vitlök | |
2 msk msk | ingefära ingefära | |
2 msk msk | olivolja
olivolja (eller kokosolja) | |
2 msk msk | curry curry | |
0,5 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | |
1 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
400 g g | kokosmjölk kokosmjölk | |
400 g g | krossade tomater krossad tomat | |
3 dl dl | vatten vatten | |
2,5 dl dl | röda linser röda linser | |
1 tsk tsk | salt salt | |
65 g g | Spenat Spenat |
Till servering:
mynta mynta | ||
yoghurt yoghurt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegansk kokos- och linssoppa med spenat
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran fint.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Stek lök och ingefära mjukt. Tillsätt curry, chili och tomatpuré och låt steka på medelvärme ca 3 min.
3. Tillsätt kokosmjölk, tomater, vatten, linser och salt. Låt sjuda under lock 15-20 min.
4. Skölj spenaten och tillsätt när det är ca 3 min kvar.
5. Servera gärna med mynta och vegansk kokosyoghurt/vanlig yoghurt.