Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Vegansk margherita med ugnsrostade tomater

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

15 g g Jäst Jäst
2 dl dl vatten vatten
(37°C)
4 dl dl vetemjöl vetemjöl
(special)
2 krm krm salt salt
2 dl dl passerade tomater passerade tomater
1 msk msk timjan timjan
250 g g körsbärstomater körsbärtstomat
(ungsrostade)
150 g g färskost färskost
(vegansk)
basilika basilika
2 msk msk olivolja olivolja
havssalt havssalt

Vegansk margherita med ugnsrostade tomater

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:15 h
(16)

Gör så här:

1. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.

2. Tillsätt mjöl, olja och salt och arbeta samman till en smidig deg med hjälp av en köksmaskin. Det tar ca 10 minuter. Om du knådar degen för hand får du räkna med några minuter till.

3. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar. Sätt ugnen på 225°C.

4. Under tiden förbereder du tomaterna. Skölj dem och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min eller tills de sjunkit ihop och blivit skrynkliga.

5. Blanda de passerade tomaterna med timjan och ställ svalt.

6. Sätt ugnen på 250°C ca 30 minuter innan pizzan ska gräddas.

7. När degen jäst klart: dela den i två delar och baka ut på ett mjölat bord. Toppa med tomatsås, basilika och körsbärstomater. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda en pizza i taget i mitten av ugnen ca 10 min.

8. Toppa med färskost, olivolja och lite flingsalt. Servera direkt.