Vegansk margherita med ugnsrostade tomater

Vegansk margherita med ugnsrostade tomater image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 2:15 h

Ingredienser

2 st
    • 15   g jäst
    • 2   dl vatten 37°C
    • 4   dl vetemjöl special
    • 2   msk olivolja
    • 2   krm salt
    • 2   dl passerade tomater
    • 1   msk timjan
    • 250   g körsbärstomater ungsrostade
    • 150   g färskost vegansk
    •   basilika
    •   olivolja
    •   havssalt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.

    2. Tillsätt mjöl, olja och salt och arbeta samman till en smidig deg med hjälp av en köksmaskin. Det tar ca 10 minuter. Om du knådar degen för hand får du räkna med några minuter till.

    3. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar. Sätt ugnen på 225°C.

    4. Under tiden förbereder du tomaterna. Skölj dem och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min eller tills de sjunkit ihop och blivit skrynkliga.

    5. Blanda de passerade tomaterna med timjan och ställ svalt.

    6. Sätt ugnen på 250°C ca 30 minuter innan pizzan ska gräddas.

    7. När degen jäst klart: dela den i två delar och baka ut på ett mjölat bord. Toppa med tomatsås, basilika och körsbärstomater. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda en pizza i taget i mitten av ugnen ca 10 min.

    8. Toppa med färskost, olivolja och lite flingsalt. Servera direkt.